Greška

Došlo je do greške.

Android Pie na 10% uređaja nakon osam meseci

08.05.2019 15:00 | 0 Software/Web
Android Pie na 10% uređaja nakon osam meseci


Google više od pola godine nije objavljivao rezultate prihvatanja poslednje aktuelne verzije Androida, ali sada konačno imamo informacije da Android Pie ostvaruje bolje rezultate od svojih prethodnika.

Ažurirana statistika pokazuje da Pie ima 10,4 procenata aktivnih korisnika nakon osam meseci od objave. Iako ovo ne deluje kao neko dostignuće, Oreo i Nougat verzijama je bilo potrebno preko deset meseci da stignu do korisničke baze od 10 procenata.

android2_29.jpg

Najnovija statistika takođe ukazuje na to da je Google ostvario značajne rezultate u pokušajima da korisnike prebaci sa izuzetno zastarelih verzija Androida na novije varijante. Oreo je i dalje najpopularnija verzija Androida i ostvario je rast na 28,3 procenta pokrivenosti tržišta, doj je Nougat ostvario pad i sada drži 19,2% tržišta.

Ne bi trebalo očekivati česta obaveštenja o progresu nadogradnje na Android Pie. Google je prestao sa mesečnim obaveštavanjem javnosti o prihvaćenosti svoje platforme, a očekuje se da će ove infoirmacije biti dostupne jednom u tri meseca. Ipak, u izveštajima se očekuje više konteksta, pa će biti jasnije zašto je određena verzija Androida popularna ili joj slabije ide.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola One Vision na novim renderima

Renderi Motorola Moto E6 telefona ne ukazuju na postojanje senzora otiska prsta

10504
10505
10506
10507
10508
10509