Greška

Došlo je do greške.

Android P potvrđuje neminovnost izreza u vrhu ekrana telefona

09.03.2018 18:39 | 2 Mobile
Android P potvrđuje neminovnost izreza u vrhu ekrana telefona


Ukoliko već nismo dosadili sa pominjanjem očiglednog, izrezi u vrhu ekrana će izgleda biti neizbežni na ovogodišnjim telefonima. Essential Phone je prvi ukazao na prednosti i mane koju "zub" u vrhu ekrana donosi, a "notch" je popularizovao Apple preko svog iPhone X telefona. Sada, gotovo svi proizvođači misle da je ovaj izrez budućnost telefona.

Do sada, proizvođači Android telefona nisu bili u stanju da izrez kreiraju kako bi bez problema radio i uklapao se u dizajn aplikacija, jer sam operativni sistem nije bio dizajniran za ovakvu vrstu ekrana. Ovo će se promeniti sa Android P verzijom.

Sveže predstavljeni Android P Developer Preview pokazuje da će Android P imati podršku za izrez u ekranu. Developeri će moći da testiraju kako njihove full-screen aplikacije rade sa ovim izrezima, preko alatke koju je Google objavio.

Ovo je u svakom slučaju korisno, jer su neke od implementacija ovog izreza na telefonima izgledale užasno, prvenstveno zbog toga što softver nije bio kreiran kako bi podržavao izreze. Jedan od primera koliko ovo loše izgleda možete videti u pratećem videu, na Noa N10 telefonu.


Kakve su vaše impresije o trendu sa izrezom u vrhu ekrana? Da li podržavate ovu implemetaciju i ne smeta vam ili planirate da izbegavate telefone koji stižu sa ovom karakteristikom? Svoje mišljenje sa nama možete podeliti u komentarima na ovu vest i preko Benchmark stranica na društvenim mrežama.

Izvor: The Verge

Demius Users postova: 451
Apple je najavio da će njegovi budući telefoni biti u potpunosti bez tog "izreza".Tako da je jedini logičan zaključak da je Google morao da učini ovaj ustupak na svom OS samo zbog gomile copy/paste "kineza" koji slepo i bezobrazno kopiraju svaki novi iPhone ili Samsung.Ili što bi upućeni rekli, na Istoku ništa novo.

Google Duo omogućava ostavljanje video poruka

Specifikacije budžetske Moto G6 linije telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109