Android N bi mogao da stigne sa redizajniranim home i navigacionim tasterima

Konačna verzija Android N operativnog sistema bi mogla da dođe sa jednom značajnom promenom - novim home i navigacionim tasterima

U svojoj trenutnoj verziji, Android N Developer Preview ne sadrži neke značajne izmene u dizajnu, međutim, konačna verzija Android N operativnog sistema bi mogla da dođe sa jednom značajnom promenom – novim home i navigacionim tasterima.
Prema Android Police-u, Google-ova sledeća generacija Nexus telefona (koje bi trebalo da pokreće Android N sistem) bi mogli da imaju isti navigacioni bar kao na fotografiji ispod. Izveštaj dolazi od izvora čije su informacije u prošlosti bile pouzdane, međutim, do konačne objave bi Google možda mogao da odbaci taj koncept. Takođe nije poznato da li će nove tastere imati samo novi Nexus telefoni ili će ih imati svi uređaji koji pokreću Android N platformu.
AndroidNbuttonsredesign01.jpg
Novi tasteri su za razliku od aktuelnih providni: Home taster ima oko kruga četiri boje Google-a, i navedeno je da se prilikom dužeg držanja tastera inicijalizuje animacija za pokretanje Google Now funkcije. Osim promene estetike tastera, funkcionalost bi trebalo da im ostane ista kao i kod Android Marshmallow platforme.
Konačan naziv Android N platforme bi mogao da bude najavljen krajem meseca, a postoji velika verovatnoća da će se zvati Android Nutella. Što se tiče predstojećih Nexus uređaja, biće izrađeni od strane HTC-a i jedan od njih (sa kodnim imenom Sailfish) će imati 5-inčni 1080p displej. Drugi Nexus uređaj, sa kodnim imenom Marlin će imati 5.5-inčni displej sa većom rezolucijom ekrana i Snapdragon 821 procesorom.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi