Greška

Došlo je do greške.

Android je (nezvanično) dostupan za Nintendo Switch

29.07.2019 10:20 | 0 Games
Android je (nezvanično) dostupan za Nintendo Switch


Developeri iz XDA tima su objavili prvi javno dostupan Android firmware za Nintendo Switch, koji predstavlja varijantu Android 8.1-zasnovanog LineageOS 15.1 za kompatibilne modele. Softver je i dalje bagovit, uključujući i probleme sa trajanjem baterije, auto-rotacijom i osetljivim touchscreen unosom, ali osnovna funkcionalnost je prisutna.

Krajnji rezultat omogućava mali Android tablet sa prikačenim kontrolerima, preko kojeg je moguće pretraživati internet, igrati 3D igre, kao što bi se to činilo na bilo kom drugom mobilnom uređaju. Čak je zasnovan i na Android stablu koje je povezano sa NVIDIA Shield TV-om, tako da je moguće pokretati i ekskluzivne baslove za Tegra platformu, kao što su Borderlands i Half-Life 2.

 

Pogledajte još: Android Fast Pair će prikazivati više detalja o konekciji i bateriji


Naravno, ova opcija neće biti dostupna običnim korisnicima. Ukoliko se pojave neki problemi, ne može se očekivati podrška od strane Nintenda. Takođe, biće potreban Switch koji je moguća hakovati, a novije verzije konzole ni ne podržavaju ovu opciju.

S druge strane, radi se o velikom dostignuću na polju modovanja konzola. Iako je u jednom trenutku bilo moguće instalirati Linux na PlayStation 3, ovo je ipak drugačija situacija. Ovde je moguće instalirati mobilni operativni sistem koji je lak za korišćenje, sa bogatim izborom aplikacija i igara.

Izvor: XDA-developers; Foto: Langer Hans

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Sertifikovan mogući Xiaomi Mi MIX 4 sa 5G podrškom

Nokia 9.1 PureView 5G, sa boljim kamerama, stiže do kraja godine

10404
10405
10406
10407
10408
10409