Greška

Došlo je do greške.

Android ima ogromno tržišno učešće, ali iOS i dalje donosi više novca developerima

07.07.2018 20:51 | 0 Software/Web
Android ima ogromno tržišno učešće, ali iOS i dalje donosi više novca developerima


Nije tajna da Android drži mnogo veći deo tržišta nego rivalski Apple iOS, a direktan razlog ovoga je ogroman broj Android uređaja koji su preplavili tržište, naspram dva do tri Apple telefona tokom godine.

Međutim, i pored ovakve slike tržišta, developeri (a posebno oni visokog profila) preferiraju Apple platformu za objavljivanje svojih aplikacija, dok Android verzije uglavnom stignu kasnije, ukoliko se uopšte i pojave. Razlog ovoga je to što su iOS korisnici mnogo spremniji da potroše novac na aplikacije. To znači i da su iOS aplikacije glavni izvor zarade za developere i pored toga što Android ima preo 80% tržišnog učešća.


Pogledajte još: Dostupna javna beta za iOS 12


Najnoviji izveštaj analitičke kompanije App Annie ovo potvrđuje, a pokazuje da je tokom 2017. godine Google Play Store imao preko 70% svih preuzimanja aplikacija na tržištu. Međutim, App Store je bio zadužen za 66% ostvarene zarade za developere aplikacija. U pratećem grafikonu je moguće videti kako je ova situacija evoluirala tokom poslednjih pet godina.

apps2_1.jpg

Nije lako ukazati na specifične razloge dispariteta između dva grafikona, ali jedan od verovatnijih razloga je to što su Apple uređaji pozicionirani u premijum sektoru, a korisnici koji mogu da priušte takve telefone najčešće se odlučuju i za kupovinu aplikacija. S druge strane, Android uređaji su masovno prihvaćeni i često su iz donjeg segmenta tržišta, a njihovi vlasnici ne koriste uvek sve funkcije koje telefon može da ponudi.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Xiaomi Mi Max 3 prikazan uživo (video)

Microsoftovi fanovi potpisuju peticiju da se sačuva Surface Phone

10504
10505
10506
10507
10508
10509