Greška

Došlo je do greške.

Android dobio FIDO2 sertifikaciju za logovanje bez lozinki

26.02.2019 10:36 | 0 Software/Web
Android dobio FIDO2 sertifikaciju za logovanje bez lozinki


Android je sada FIDO2 sertifikovan, što nači da aplikacije i sajtovi koji podržavaju standard mogu da omoguće korisnicima da se u njih loguju korišćenjem otiska prsta ili fizičkog sigurnosnog ključa.

Kako bi ovo funkcionisalo, uređaj mora da pokreće Android 7.0 Nougat ili noviju verziju softvera, a aplikacija mora da bude FIDO sertifikovana. Za one uređaje koji nemaju opciju verifikacije preko otiska prsta, može se koristiti sigurnosni pin za logovanje.

 

Pogledajte još: Android korisnici mogu da zabrane Facebooku da tajno prikuplja njihove podatke o lokaciji


Čak i ukoliko se koristi najnovija Android verzija, neće svaka aplikacija i sajt omogućavati pristup preko senzora otiska prsta. Samo aplikacije i sajtovi koji se oslanjaju na WebAuth standard će omogućavati neprekinutu login funkciju. Nekoliko bankarskih aplikacija ovo već omogućava, a u budućnosti se očekuje još više podržanih aplikacija.

FIDO Alliance obaveštava da veb developeri i kreatori aplikacija sada mogu da dodaju FIDO verifikaciju u svoje Android aplikacije i sajtove preko jednostavnog API-ja. Ističe se da je FIDO2 podržan jakom kriptografskom sigurnošću, koja štiti od phishinga i napada preko ukradenih korisničkih podataka.

Izvor: NDTV

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Motorola započela ažuriranje moto Z3 play modela na Android 9.0 Pie

HTC Exodus 1 telefon sada može da se kupi i pravim novcem

10504
10505
10506
10507
10508
10509