Greška

Došlo je do greške.

Android 8.1 će smanjiti veličinu neaktivnih aplikacija kako bi uštedeo na prostoru

13.11.2017 17:10 | 0 Software/Web
Android 8.1 će smanjiti veličinu neaktivnih aplikacija kako bi uštedeo na prostoru


U poslednje vreme većina proizvođača je povećala skladišnu memoriju svojih pametnih telefona na 64 GB, iako se isto to ne može reći i za uređaja srednjeg i nižeg segmenta, od kojih većina dolazi sa 32 GB, a neki i sa čak 16 GB interne memorije. Google-ov novi apdejt upravo cilja da olakša korisnicima problem sa opterećenjem interne memorije objavom svoje aplikacije Files Go, koja će pametno upravljati skladištenjem podataka telefona.

Ova nova funkcija će automatski obeležiti aplikacije kao “neaktivne“  i time će smanjiti prioritet generisanja keš podataka za tu aplikaciju. Android će smatrati aplikaciju “neaktivnom ” u slučaju da nije u skorijem periodu pokrenuta, ili u slučaju da nije korišćena u pozadini od strane drugog programa.

Aplikacije označene kao “neaktivne” neće keširati memoriju, i time će smanjiti potrošnju skladišnog prostora. Iako jako korisna funkcija, verovatno nećemo imati prilike da je vidimo na velikom broju uređaja u skorije vreme. Kako je većina proizvođača i dalje u fazi razvijanja samog Android Oreo 8.0 sistema, pitanje je kada će Android 8.1 postati norma na ostalim telefonima. 

Izvor: GSM Arena

Komentari

0 Dodaj komentar

Nekoliko iPhone X telefona primećeno sa zelenom vertikalnom linijom

Nova verzija Outlook-a za Android omogućava dodavanje grupa

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509