Greška

Došlo je do greške.

Android 6.0 Marshmallow stiže naredne nedelje

29.09.2015 22:26 | 0 Software/Web
Android 6.0 Marshmallow stiže naredne nedelje

Google je objavio da zvanično lansiranje Android 6.0 Marshmallow verzije operativnog sistema kreće od naredne nedelje. Naravno, prvo stiže na Nexus telefone i tablete, a uskoro će i mnogo veći broj korisnika dobiti novi mobilni operativni sistem, koji je sada dostupan samo u vidu developer previewa.

Od naredne nedelje Nexus 5 i Nexus 6 telefoni, kao i Nexus 7 i Nexus 9 tableti će početi da dobijaju Android 6.0 Marshmallow. O funkcijama, koje nova verzija Androida donosi, do sada smo dosta čuli i pasali, a podsećanja radi pomenućemo Google Now on Tap. U pitanju je digitalni asistent punog kapaciteta, koji odgovara na pitanja i može da razume pitanja na izvornim jezicima. Dostupan je i developerima third-party aplikacija.

Tu su i granularna odobrenja, izvorna podrška za čitače otisaka prsta koji pomažu kod Android Pay i Play Store plaćanja, potom Doze (poboljšava radni vek baterije na Nexusu 6 i do 30 odsto). Obaveštenja su manje napadna, s obzirom da se mogu svajpovati kako bi se sakrila bez potrebe za popunim uklanjanjem iz liste. Za sada nije poznato kada će sve ove funkcije biti dostupne širem broju korisnika, ali je sigurno da će prvo biti dostupne vlasnicima Nexus uređaja.

Izvor: GSMArena

Komentari

0 Dodaj komentar

Predstavljen i Google (LG) Nexus 5X telefon (video)

Google zvanično najavio Pixel C Android tablet

10504
10505
10506
10507
10508
10509