Greška

Došlo je do greške.

Android 13 DP1 znatno olakšava rad u režimu za goste

12.02.2022 14:18 | 0 Software/Web
Android 13 DP1 znatno olakšava rad u režimu za goste

 

Android 13 DP1 donosi pregršt promena i poboljšanja usmerenih na korisnika, kao što su Quick Toggles za novi čitač QR kodova i režim rada jednom rukom, opciju baterijske lampe  pokretom brzog dodira i 7-dnevni pregled na kontrolnoj tabli privatnosti. Postoji i nekoliko manjih izmena, uključujući i onu koja povećava korisnost režima za goste. Od sada možete da kreirate profile gostiju na svom Android uređaju, ali ne možete da delite instalirane aplikacije sa njima. Prvi DP Androida 13 prilagođava ovo ponašanje i olakšava prethodno učitavanje aplikacija u profilima gostiju.

Kada kreirate novi profil u Android 13 DP1, možete da izaberete koje aplikacije želite da unapred učitate za gosta sa liste aplikacija instaliranih na vašem uređaju. Vaši podaci će biti odvojeni i neće se deliti sa njima — novi korisnik će morati da se prijavi u aplikacije koristeći sopstvene akreditive. Oni će moći da vide unapred instalirane aplikacije u fioci aplikacija.

 

13_1.jpgIako je mali, ovaj dodatak će učiniti režim gosta korisnijim jer korisnici mogu odmah da počnu da koriste uređaj za obavljanje posla, a da prethodno ne moraju da se prijave na svoj Google nalog i preuzimaju aplikacije iz Play prodavnice. Ova funkcija će biti zgodna za korišćenje na tabletima jer se obično dele između članova porodice ili prijatelja, pa čak i kolega u firmama, piše Android Police.

Poboljšani režim za goste je savršeno povezan sa novim menijem za prebacivanje korisnika za zaključavanje tastature u Androidu 13 koji vam omogućava da prelazite između korisničkih profila direktno sa zaključanog ekrana. Takođe nagoveštava da se, baš kao i u Androidu 12L, Google fokusira na poboljšanje upotrebljivosti tableta u Androidu 13. Ovo je prvi put u godinama da je kompanija napravila značajna poboljšanja u Android-ovom režimu za goste. Bez obzira na to, pošto je OS još uvek u Developer Preview fazi, mnogo toga bi se moglo promeniti između sadašnjeg i budućih beta izdanja, a možemo očekivati i da će se ova funkcija još usavršavati.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

OnePlus potvrđuje Dimensity 900 SoC za Nord CE 2, zvanični renderi u plavoj boji

Nova testna verzija Windows 11 implementira obećane funkcije

10504
10505
10506
10507
10508
10509