Greška

Došlo je do greške.

Android 12 dinamički sistem boja sa Google Pixela, dolazi na više telefona

11.02.2022 09:50 | 0 Mobile
Android 12 dinamički sistem boja sa Google Pixela, dolazi na više telefona

 

Korisnici Pixela mogu da iskuse novi Google Material You Design sistem za Android. Jedna nova funkcija im omogućava da glavnu boju pozadine koju su odabrali, koriste svuda po operativnom sistemu. Ako je ovo nešto što želite na svom Android telefonu, ali ne posedujete Pixel, imamo dobre vesti za vas.

Kako bi Android iskustvo bilo ujednačenije na platformi, Google će ponuditi Material You jezik dizajna, uključujući sistem boja pozadine, drugim Android uređajima. Google je objavio slike koje prikazuju Gmail meni za Samsung Galaxy S22, OnePlus 9 Pro, Oppo Find X3 Pro, Vivo iQOO 7 Legend i Xiaomi 11 u različitim nijansama, koje su zasnovane na glavnoj boji pozadine koja se koristi.

Pod kodnim imenom „Monet“, još u septembru se spekulisalo da će Pixelov sistem za pozadinu biti dostupan određenim telefonima koji nisu Pixel sa ažuriranjem na Android 12.1. Ova funkcija koristi algoritam za ekstrakciju boja da bi odredila dominantnije i manje dominantne boje koje se nalaze na izabranoj pozadini.

 

a12_1.jpgNovije spekulacije zahtevaju da jezik dizajna bude uključen u Android 12L izdanje koje će se pojaviti sredinom sledećeg meseca. Android 12L je posebna verzija Androida 12 dizajnirana za uređaje sa većim ekranima kao što su tableti i sklopivi telefoni, iako će biti dostupna i za telefone.

Da bi se generisala boja koja je najbliža onoj koja se koristi na pozadini koju je odabrao korisnik, algoritam za generisanje paleta kreira paletu od pet boja koje se sastoje od 2 neutralne boje, 3 akcentne boje i 12 nijansi Material boje.

Google je juče tokom predstavljanja Samsung Galaxy S22 serije najavio da će tema boja Material You biti ponuđena na novim flagship modelima, javlja Android central.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Qualcomm požuruje TSMC da krene sa proizvodnjom Snapdragon 8 Gen1+ što pre

Najbolja iOS aplikacija za editovanje videa za mobilne uređaje stiže na Android, uz malu pomoć kompanije Samsung

10104
10105
10106
10107
10108
10109