Greška

Došlo je do greške.

Android 12.1 ažuriranje donosi poboljšanja za fleksibilne telefone

28.09.2021 14:33 | 0 Software/Web
Android 12.1 ažuriranje donosi poboljšanja za fleksibilne telefone


Zvanično stabilno Android 12 ažuriranje se očekuje uskoro, a u međuvremenu su procureli detalji o najnovijoj verziji. Android 12.1 bi trebalo da premosti jaz između Android 12 i Android 13 verzija. Ova verzija donosi dosta poboljšanja za fleksibilne telefone i velike ekrane.

Kada su u pitanju fleksibilni uređaji, Android 12.1 će bolje koristiti veći prostor koji nude ekrani ovih modela. Tu je sada novi dual pane UI izgled koji omogućava brza podešavanja i obaveštenja koja se prikazuju jedno pored drugog. Pored toga, ovaj novi izgled sa više prostora utiče i na sistemske menije.

Za fleksibilne telefone, koji nemaju spoljašnji ekran, Android 12.1 zaključani ekran će prikazivati vreme s leve strane i obaveštenja s desne strane velikih displeja. Veću izmenu predstavlja dodavanje taskbara, a Android 12.1 će prikazivati listu aplikacija u dnu ekrana. Taskbar se može i sakriti, a kada je otkriven otvaraće aplikacije u punom ekranu, moguće je prebacivanje između aplikacija i drugo.

 

Pogledajte još: Android 12 bi mogao biti objavljen 4. oktobra


Nisu zapostavljeni ni vlasnici standardnih telefona, za koje takođe stižu nove funkcije. Uz Android 12.1, telefoni koji nisu iz Pixel serije mogu da koriste novi Google "monet" sistem sa pozadinama. Pored toga, postoje nagoveštaji da će Google korisnicima omogućiti više kontrole nad komandama za taster za paljenje.

Google nije objavio kada će objaviti Android 12.1, s obzirom na to da nas tek očekuje objava Android 12 verzije. Android 12.1 je još uvek u fazi razvoja i moguće je da će biti objavljen uz Google fleksibilni telefon, o kojem već neko vreme kruže glasine.

Izvor: AndroidAuthority

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Logitech MX Keys Mini je kompaktna, minimalistička tastatura

Testirali smo Vivax BS-160 i BS-210 Bluetooth zvučnike (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509