Greška

Došlo je do greške.

Android 11 Developer Preview ukazuje na brojne novitete

20.02.2020 14:50 | 0 Software/Web
Android 11 Developer Preview ukazuje na brojne novitete


Google obično tokom marta objavljuje Developer Preview za novi Android, ali je kompanija ovoga puta nešto ranije predstavila novitete koje će naredna verzija platforme implementirati. Android 11/R je dostupan u Developer Preview 1 formatu, koji nije namenjen standardnim korisnicima, ali nam pruža uvid u nove funkcije i opcije koje bi mogle biti deo ovogodišnje finalne verzije Androida 11.

- Kada je u pitanju konekcija, Android 11 će u potpunosti biti fokusiran na 5G, a deveoperi će lakše moći da iskoriste prednosti poboljšanih brzina koje 5G mreža nudi. Implementirana su i poboljšanja za servis "screeninga" poziva, Wi-Fi sugestije i Passpoint poboljšanja.

- Podrška za pinhole/punch-hole i "waterfall" ekrane će biti dostupna na nivou kompletne Android platforme, pa proizvođači telefona neće mortai da ulažu dodatni napor da dodaju sopstvenu podršku.

- Obaveštenja su dodatno poboljšana, pa je tu sekcija za dodeljene razgovore u delu za obaveštenja. Tu su i mehurići/oblačići koji razgovore drže u pregledu i može im se pristupiti dok radite druge stvari na telefonu. Ukoliko aplikacija podržava copy/paste fotografija, Android 11 će moći da ubacuje fotografije u odgovore na obaveštenja.

- Opcije privatnosti uključuju nove, jednokratne dozvole za lokacije, kao i istu opciju za mikrofone i kamere. To znači da aplikacije mogu da pristupaju dozvolama dok god ste u njima, nakon čega ponovo moraju da traže dozvolu.

 

Povezana vest: Kod u Androidu 11 otkriva da će Google Pixel 5 podržavati obrnuto bežično punjenje


- Vraća se snimanje ekrana, koje je bilo dostupno u ranijim verzijama Androida 10, a potom je odbačeno. Ova opcija se pokreće u okviru nove Quick Settings sekcije. Tamna tema će moći automatski da se uključuje ili gasi, u zavisnosti od doba dana ili na osnovu korisnikovih želja i podešavanja.

- Ostale karakteristike uključuju novi Neural Networks API koji proširuje operacije i kontrole dostupne developerima, kao i veliki broj poboljšanja sigurnosti.

Android 11 Developer Preview u beta verziji će biti moguće instalirati na Pixel telefone od maja. Više detalja o onome što Android 11 Developer Preview implementira možete pronaći u linku izvora.

Izvor: Android-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Gigabyte nadogradio Brix liniju Comet Lake procesorima 10. generacije

Samsung Galaxy A71 5G se pojavio na Geekbenchu sa Exynos 980 čipom

10504
10505
10506
10507
10508
10509