Greška

Došlo je do greške.

Android 10 zvanično dostupan za sve Google Pixel uređaje

04.09.2019 10:24 | 0 Software/Web
Android 10 zvanično dostupan za sve Google Pixel uređaje


Pre nekoliko nedelja Google je najavio Android 10, ali kompanija tada nije objavila tačan datum objave ažuriranja na najnoviju verziju platforme. U međuvremenu, kanadski provajder Rogers je slučajno objhavio da će Android 10 biti zvanično dostupan od 3. septembra, što se i obistinilo.

Google je objavio da je zvanična proizvodna verzija Androida 10 sada dostupna za sve Pixel uređaje (ovo uključuje i originalne modele). OTA ažuriranje bi trebalo već da je dostupno za postojeće Pixel modele.

Android 10 stiže sa velikim brojem novih funkcija, a Google ih je istakao na svojoj osveženoj Android.com stranici. Ažuriranje stiže sa izvornom tamnom temom, koja će se prikazivati u aplikacijama kao što su Calendar, Photos i druge.

android2_32.jpg


Nova Live Caption funkcija, koja automatski kreira natpise za video, uključuje i podršku za video klipove koje je korisnik sam kreirao. Pored ovoga, postojeća Smart Reply funkcija je dodata u Messages, čime je bolje integrisana u sistem.

Prisutne su nove gestikulacije za navigaciju kroz korisnički interfejs. Sound Amplifier je funkcija koja poboljšava zvuk, filtrira pozadinski zvuk i drugo. Tu su i razna poboljšanja sigurnosti i privatnosti, a ovo uključuje i to da sigurnosna ažuriranja stižu brže preko Google Play-a.

android3_5.jpg


Pored navedenog, Focus Mode omogućava pauziranje određenih aplikacija kako bi korisnik mogao da se fokusira na ono što radi, dok Family Link omogućava postavljanje pravila za decu. Kamere sada podržavaju HEIF format, monohromni prikaz i drugo. Tu su i neke funkcije koje su dostupne samo za nove uređaje, kao što je podrška za 5G uređaje i savitljive telefone.

Android 10 pristiže trenutno na Pixel uređaje, dok se na uređajima ostalih proizvođača očekuje u narednom periodu, a ranije će stići na one modele koji su bili deo Android beta programa.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

FCC otkriva više detalja o Moto G8 Plus telefonu

USB4 specifikacije su spremne za uređaje naredne godine

10504
10505
10506
10507
10508
10509