Greška

Došlo je do greške.

Android Q bi mogao imati funkciju 'dubokih pritisaka, nalik na 3D Touch

06.04.2019 12:55 | 0 Software/Web
Android Q bi mogao imati funkciju 'dubokih pritisaka, nalik na 3D Touch


Apple je 2015. godine predstavio iPhone 6s sa 3D Touch opcijom, odnosno ekranom osetljivim na pritisak koji može da detektuje do tri nivoa pritiska. Ovo korisnicima omogućava da pristupaju određenim funkcijama aplikacije direktno iz početnog ekrana (na primer, jačim pritiskom je moguće pokrenuti listu prečica za aplikacije). Programeri takođe mogu da iskoriste funkciju u samim aplikacijama, kao način za lakše pristupanje određenim funkcijama.

Iako se mnoge dizajnerske odluke Apple-a često na kraju iskoriste i u Android ekosistemu, to se nije dogodilo sa 3D Touch-om, barem do sada. Međutim, prema dokumentaciji koju je otkrio 9to5Google, sada postoji nova klasifikacija za dodire na ekranu, koju Google naziva "dubokim pritiscima".


Pogledajte još: Druga beta za Android Q se fokusira na savitljive telefone i multitasking Bubbles


Poput 3D Touch-a, ideja koju Google ima je da uređaj može da otkrije kada korisnik s namerom jače pritiska ekran. Umesto pružanja potpuno novih funkcionalnosti, opis u dokumentaciji sugeriše da će duboki pritisci pomoći korisnicima da brže aktiviraju dugotrajne akcije.

Google je objavio novu beta verziju Android Q softvera za testere ranije ove nedelje, međutim pomenuta funkcija još uvek nije prisutna. Pored toga, nijedan uređaj na tržištu nema hardver koji bi u ovom trenutku podržavao tu karakteristiku.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo Reno sa 10x zoom kamerom i 5G podrškom stiže 24. aprila

Naredna Assassin's Creed igra bi mogla biti o Vikinzima

10504
10505
10506
10507
10508
10509