Greška

Došlo je do greške.

Android Q bi mogao dobiti više opcija za navigaciju putem gestikulacija

18.03.2019 17:20 | 0 Software/Web
Android Q bi mogao dobiti više opcija za navigaciju putem gestikulacija


Google je uz Android 9 Pie predstavio novi sistem navigacije, koji je dosta poređen sa rešenjem koje ima Apple i koje je stiglo uz iPhone X. Android Q bi mogao načiniti promene na ovom polju koje bi sličnost sa Apple-ovim gestikulacijama mogao načiniti još većim.

Javnost je porilično ravnomerno podeljena kada je u pitanju prihvatanje ili odbacivanje Android navigacije bazirane na gestikulaciji. Najpozitivnija stvar koju opcija donosi jeste da omogućava lakše rukovanje telefona jednom rukom. S druge strane, neke korisnike odbija to što su gestikulacije teške za korišćenje, a drugi smatraju da su animacije grube i neprivlačne, bar kada je Android Pie u pitanju.


Google je izgleda svestan ovoga, a skrivene opcije za Android Q ovo potvrđuju. Omogućavanje pomenutih opcija će dovesti do toga da se Android Q ponaša gotovo kao iPhone. Svajpovanje u levu stranu vraća na prethodno korišćenu aplikaciju. Svajpovanje ka gornjem delu ekrana i držanje vodi ka pregledu nedavne apliakcije. Takođe, animacije su usklađene i lepše.

Za sada nije poznato da li će otkrivene opcije gestikulacije biti i finalne verzije koje će biti dostupne za Android Q kasnije tokom godine.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung najavio Galaxy A događaj za 10. april

Nova Motorola moto g7 porodica je sada deo programa Android Enterprise Recommended

10504
10505
10506
10507
10508
10509