Greška

Došlo je do greške.

Android 12 bi mogao dobiti zanimljivu Recycle Bin funkciju

17.04.2021 13:50 | 0 Software/Web
Android 12 bi mogao dobiti zanimljivu Recycle Bin funkciju


Prošle godine Android 11 je imao "skrivenu" funkciju iz devedesetih - kantu za otpatke za obrisane fajlove. Odbačenim fajlovima tada nisu mogli da upravljaju korisnici. Aplikacije su mogle da označe fajlove za brisanje i da ponude sopstvene načine za njihov povratak, ali nije bilo centralizovane "trash can" ili "recycle bin" sekcije na kakvu smo navikli na drugim platformama. Zasnovano na nedavnim izveštajima, to bi se moglo promeniti u Androidu 12.

Prema navodima, Android 12 bi mogao implementirati podršku za upravljanje obrisanim fajlovima. Prošle godine je u Files by Google aplikaciji primećena funkcija u razvoju, koja omogućava da se vide odbačeni fajlovi za Android 11 u odgovarajućem folderu. Ovom folderu bi se moglo pristupiti iz sidebar menija aplikacije. Ova opcija nije implementirana, ali bi Android 12 mogao dobiti tu mogućnost.

trash2.jpg


Naravno, sve navedeno je podložno izmenama, ali je XDA-developers tim nedavno otkrio da bi Storage panel u Settings sekciji mogao dobiti novi "trash" listing koji prikazuje prostor koji zauzimaju odbačeni fajlovi, njihov broj i mogućnost da se isprazni i obriše neželjeni sadržaj.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo Gigabyte gejming laptop - AORUS 15G (video)

Renderi prikazuju iPhone 13 u Product Red verziji (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509