Greška

Došlo je do greške.

Android 11 je zvanično dostupan za Pixel, OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme telefone

09.09.2020 09:59 | 0 Software/Web
Android 11 je zvanično dostupan za Pixel, OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme telefone


Sredinom februara ove godine Google je prvo počeo sa testiranjem Android 11 operativnog sistema sa developerima i od tada je kompanija objavila veliki broj buildova. Sada je Android 11 postao zvanično dostupan, ali nije ekskluzivan samo za Pixel telefone. Uređaji kompanija OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme takođe dobijaju ažuriranje.

Ipak, Google je implementirao neke funkcije koje će prvo biti dostupne na Pixel modelima. Moguće je koristiti Live View uz Location Sharing u Maps. Na ovaj način korisnici mogu da znaju gde se nalaze njihovi prijatelji i mogu se sastajati bez potrebe za slanjem adrese. Tu je i novi Smart Reply na Pixel tastaturi. Pixel telefoni će moći da formiraju i sugestije za aplikacije zasnivano na dobu dana.


Pored navedenog, Android 11 ima veliki broju novih funkcija za sve korisnike. Ažuriranje operativnog sistema implementira oblačiće za poruke (slično Facebook Chat Heads), a tu su i obaveštenja za razgovore. Prisutne su i nove kontrole media fajlova, kao i kontrole privatnosti.

 

Pogledajte još: Google Pixel 5 i 4a 5G stižu 30. septembra

 

Android 11 ima novu funkciju snimanja ekrana, dok je meni za taster za paljenje u potpunosti prerađen (prikazuje smart home uređaje, opcije plaćanja i drugo).

Zajedno sa Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 i Pixel 4a serijom uređaja, Android 11 otvorenu betu dobijaju i sledeći modeli:

OnePlus 8, OnePlus 8 Pro
Oppo Find X2, X2 Pro, Reno 3, Reno 3 Pro
Realme X50 Pro
Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro

Izvor: Phandroid

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple najavio datum predstavljanja novih proizvoda

Microsoft radi na budžetskom 12.5-inčnom Surface laptopu

10504
10505
10506
10507
10508
10509