Analize pokazuju da je Windows XP i dalje popularan OS u kompanijama

Prema istraživanju Bitdefendera, sprovedenom nad više od 5000 kompanija u zemljama poput UK, Nemačke, Španije i SAD, zaključuje se da čak 18 odsto njih i dalje koristi Windows XP.

Barem 25 odsto desktop kompjutera širom sveta i dalje koristi Windows XP i to su rezultati istraživanja koji su nam poznati od ranije. Međutim, najnoviji podaci pokazuju da mala i srednja preduzeća takođe ostaju privržena Microsoftovom operativnom sistemu za koji više ne postoji softverska podrška. Prema istraživanju Bitdefendera, sprovedenom nad više od 5000 kompanija u oblastima kao što su maloprodaja, zdravstvo, edukacija, u zemljama poput UK, Nemačke, Španije i SAD, zaključuje se da čak 18 odsto njih i dalje koristi Windows XP. Dodatno, 37 odsto zaposlenih u ovim kompanijama radi od kuće što dodatno povećava rizik od malicioznih napada.  Istraživanje je pokazalo da je 53 odsto kompanija iz studije prešlo sa Windows XP-a na to Windows 7 Professional.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi