Greška

Došlo je do greške.

Analitičari: Intel je bar pet godina iza TSMC-a i možda nikada neće uhvatiti korak

29.09.2018 11:50 | 5 Hardver
Analitičari: Intel je bar pet godina iza TSMC-a i možda nikada neće uhvatiti korak


Intelovi snovi o sopstvenom 10nm procesu proizvodnje su iz dana u dan sve dalji. Chris Caso, analitičar kompanije Raymond James, je u intervjuu za CNBC istakao da bi razvoj Intelovog 10nm proizvodnog procesa kompaniju mogao unazaditi bar pet godina iza TSMC-a.

Intel je u svom najnovijem finansijskom izveštaju izmenio svoje buduće planove, istakavši da bi prvi 10nm procesori mogli stići tek krajem 2019. godine. "Intelov najveći strateški problem je odlaganje 10nm proizvodnje - ne očekujemo Intelove 10nm serverske čipove bar još dve godine", istakao je analitičar Chris Caso. "Odlaganje 10nm proizvodnje otvara vrata za konkurenciju, a pomenuta vrata se možda nikada više neće zatvoriti".

Do trenutka kada kompanija objavi svoj 10nm proces, Intel će biti nekoliko konkurentskih dostignuća iza TSMC-a koji je u finalnim fazama objave svog 7nm procesa. Caso predviđa da će, do trenutka kada Intel objavi svoju arhitekturu ispod 10nm (7nm ili nešto na tom nivou), TSMC i Samsung već spremati svoje 5nm ili 3nm proizvodne procese za objavu.


Pogledajte još: Intel će određene čipsetove vratiti u 22nm proizvodni proces


Rosenblatt Securities analitički izveštaj je bio još nepovoljniji za Intelovu situaciju. Izveštaj predviđa da će odlaganje proizvodnje kompaniju unazaditi pet, šest ili čak sedam godina iza rivala.

Intel je već počeo da za pojedinu svoju proizvodnju u 14nm angažuje TSMC. U međuvremenu, AMD planira da se u potpunosti oslanja na TSMC u proizvodnji svojih budućih generacija Zen procesora.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

arcibalde Član postova: 5397
Ne brišu, Intelove suze padaju na gore.
Censored Član postova: 1466
^ Jok - brisu suze dolarima
arcibalde Član postova: 5397
Prop'o.

Facebook pretrpeo probijanje sigurnosti, ugroženo preko 50 miliona naloga

Google kompaniji Apple plaća 9 milijardi dolara kako bi ostao podrazumevani pretraživač u Safariju

10203
10205
10206
10207
10208
10209