Greška

Došlo je do greške.

Analitičar: Apple neće podići cene svojih proizvoda, optimizovaće lanac snabdevanja

05.08.2019 18:30 | 0 Biznis IT
Analitičar: Apple neće podići cene svojih proizvoda, optimizovaće lanac snabdevanja


Ming-Chi Kuo, renomirani analitičar Apple ekosistema, je objavio svoj najnoviji izveštaj za investitore, koji daje uvid u situaciju u Apple-u nakon najnovijih tarifa koje je američka administracija uvela Kini. Prema navodu Kua, Apple je spreman da apsorbuje dodatne troškove i nametnute tarife neće dovesti do povećanja cena Apple proizvoda, bar u kratkoročnom periodu.

Pored ovoga, Kuo veruje da će Apple raditi na tome da poboljša svoju proizvodnju koja se ne odvija u Kini, kako bi mogao da podmiri zahteve tržišta i na taj način u potpunosti izbegne dodatne tarife.

Novi izveštaj stiže samno nekoliko dana nakon što je američki predsednik Donald Trump uveo taksu od 10% na uvezenu kinesku robu uvezenu u SAD, vrednosti 300 milijardi dolara. Kao rezultat ove odluke, akcije kompanije Apple su pale za dva procenta. Apple je ranije istakao da  bi ovaj tip taksi mogao uticati na cene svih budućih proizvoda kompanije.

 

Pogledajte još: iPhone za 2021. godinu će imati senzor otiska prsta u ekranu


Prema navodima Ming-Chi Kua, Apple-ova napredna automatizovana proizvodnja, u kombinaciji sa kompanijinim dominantnim tržišnim učešćem u SAD, bi mogla obezbediti kompaniji da ne povceća cene i ostane stabilna na tržištu.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Redmi će za nekoliko dana demonstrirati 64MP kameru

iPhone za 2021. godinu će imati senzor otiska prsta u ekranu

10604
10605
10606
10607
10608
10609