Greška

Došlo je do greške.

Amnesia: Rebirth je prva igra koja lista Intel Xe-HPG GPU u preporučenim PC zahtevima

19.10.2020 20:36 | 0 Games
Amnesia: Rebirth je prva igra koja lista Intel Xe-HPG GPU u preporučenim PC zahtevima


Tokom 2021. godine, Intel planira da uđe na tržište zasebnih grafičkih karti, preko svoje Intel Xe grafičke arhitekture i u formi Xe-HPG proizvoda. Sa Xe-HPG grafičkim kartama, Intel planira da se takmiči sa AMD RDNA 2 i Nvidia Ampere arhitekturama, nudeći svoja rešenja kao treći izbor na tržištu grafičkih karti.

Sutra (20. oktobar), Fractional Games će objaviti Amnesia: Rebirth, koja je sada označena kao prva igra koja lista Intel Xe-HPG grafičku kartu u okviru preporučenih PC sistemskih zahteva. Zanimljivo je da je ova preporuka za GPU stigla značajno pre nego što gejmeri imaju pristup Intelovoj dolazećoj video karti.

game2_1.jpg


U ovom trenutku nije poznato da li je Fractional Games izlistao Intelov GPU za Amnesia: Rebirth zbog publiciteta ili je u pitanju greška. Pored toga, uz Intel Xe-HPG su izlistani Nvidia GTX 680 i AMD RX 580 modeli. Jasno je da bi Xe-HPG GPU previše naginjao ka vosokom segmentu u odnosu na preporuje druga dva proizvođača, a od Intela se svakako ne očekuje da svoj GPU objavi u rangu sa AMD-ovom kartom iz srednjeg segmenta i iz 2017. godine.


Intel Xe-HPG grafičke karte se očekuju tokom 2021. godine, sa GDDR6 memorijom i podrškom za hardverski akcelerisani ray tracing. Trenutno nije poznato kakve će performanse Intelove video karte nuditi u modernim igrama, ali veća konkurencija će svakako biti dobra stvar za GPU tržište.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznato gotovo sve o Huawei Mate 40 Pro telefonu

Intel prodaje svoje poslovanje sa NAND flash memorijama kompaniji SK Hynix

10404
10405
10406
10407
10408
10409