Greška

Došlo je do greške.

Amerika najzad ispred Kine u gejmingu?

06.05.2022 13:42 | 0 Games
Amerika najzad ispred Kine u gejmingu?

 

Ratovi u gejming industriji rasplamsavaju se na sve strane, što nije ni čudo imajući u vidu da je to jedna od najprofitabilnijih industrija čija vrednost samo raste, a novi korisnici ne prestaju da dolaze. Sve više ljudi voli da se poigra i razonodi, bilo da je to na personalnim računarima, laptopovima, telefonima, tabletima, ili konzolama.

Do sada, Kina je bila najveće svetsko tržište virtuelne zabave, ali to se, izgleda, promenilo. Kako navodi kompanija za analizu tržišta Newzoo, prema informacija predstavljenim na portalu Wccftech, Sjedinjene Američke Države uspele su da, u dosadašnjem toku godine, ostvare profit od 50.5 milijardi dolara u odnosu na 50.2 milijardi dolara profita koji je ostvarila Kina. 

Sa jedne strane, gejming industrija u Kini je i dalje ogromna, pa donekle može i da iznenadi ovakakav razvoj situacije. Međutim, podrobnije ispitivanje trenutne situacije gejming industrije u ovoj zemlji otkriva činjenicu da su kineske vlasti počele da uvode sve stroža pravila koja se tiču regulisanja ove grane industrije. 

Već je svima poznato da se u Kini ograničava dozvoljeno vreme provedeno igrajući video igre, a tu su i restrikcije koje se tiču samog izdavanja video igara u ovoj zemlji.ruka_tastatura.jpg

 

Međutim, i pored ove blage prednosti koje su ostvarile Sjedinjene Američke Države, azijsko-pacifička regija i dalje ostaje apsolutni šampion po profitu ostvarenom od industrije ove vrste zabave. Sa druge strane, evropski i američki sektor rastu, pa će tako biti veoma zanimljivo pratiti dalji razvoj ove situacije, pogotovo imajući u vidu da nas neće iznenaditi ukoliko Kina uvede još restriktivnije mere koje se tiču gejming industrije. 

Jedno je sigurno, celokupna industrija o kojoj govorimo je u konstantnom porastu i prognoze ostaju veoma optimistične za budućnost. Stoga, očekujemo ozbiljnu borbu oko toga ko će, na kraju, imati najveći deo ovog veoma slasnog kolača.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Android ili iOS – ko su bolji vozači?

Prvi pogled na OnePlus Nord 2T

10404
10405
10406
10407
10408
10409