Greška

Došlo je do greške.

Američke kompanije pronalaze načine da posluju sa Huaweijem

26.06.2019 20:43 | 0 Biznis IT
Američke kompanije pronalaze načine da posluju sa Huaweijem


Američke tehnološke kompanije, uključujući Qualcomm i Intel, navodno su pronašle načine da zaobiđu odredbe i američku zabranu saradnje sa kompanijom Huawei i nastave sa određenim stepenom poslovanja sa kineskim proizvođačem.

The Wall Street Journal (WSJ) je naveo tri američke tehnološke kompanije: Micron Technology, Qualcomm i Intel, koje su nastavile isporuku nekih proizvoda kompaniji Huawei a da pri tome ne krše američke propise. Drugi, uključujući ON Semiconductor, takođe traže načine da nastave poslovanje sa Huaweijem.

Micron je ponovo pokrenuo određeni stepen saradnje u utorak, dok Qualcomm sada isporučuje određene RF komponente, iako kompanijini broadband čipovi i dalje nisu u opticaju i Huawei na njih ne može da računa. Intel je takođe obnovio isporuke nekih svojih proizvoda, prema navodima izvora.

WSJ izveštava da je Huawei potrošio 11 milijardi dolara na američke tehnologije tokom 2018. godine, ali je kompanija u maju stavljena na crnu listu od strane Ministarstva trgovine SAD. Taj potez je zabranio američkim kompanijama da prodaju opremu i usluge kompaniji Huawei.


Pogledajmo: Microsoft i Intel obećavaju nastavak podrške za Huawei uređaje


Međutim, iako je američka zabrana dovela do zastoja u isporukama proizvoda i usluga kompaniji Huawei i to na industrijskom nivou, neke kompanije sada traže zaobilazne načine da ispune svoje ugovore sa prodavcem.

Američka zabrana se odnosi na svo eksportovanje proizvoda i usluga iz SAD ka kompaniji Huawei, ali je WSJ primetio da pravila ne zabranjuju isporuke komponenti i opreme proizvedenih u drugim zemljama. Takođe, potrebno je da te komponente i oprema ne budu kreirane sa 25% ili više materijala koji potiče iz SAD.

Drugi način da kompanije nastave da posluju sa Huaweijem je da proizvode klasifikuju kao da nisu domaće proizvodnje, što bi se takođe moglo smatrati kao izuzetak od zabrane američke administracije.

Izvor: Mobileworldlive

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Lenovo Z6 Pro 5G Edition zvanično predstavljen

Honor će do kraja godine predstaviti premijum 5G telefon

10604
10605
10606
10607
10608
10609