Greška

Došlo je do greške.

AMD Threadripper slavi 5. rođendan

12.08.2022 16:49 | 0 Hardver
AMD Threadripper slavi 5. rođendan

Sa čak 16 SMT ubrzanih „Zen“ jezgara, ovaj procesor je doneo do tada neviđene performanse u najzahtevnijim, multi-thread optimizovanim, softverskim paketima.

Proslavljajući peti rođendan Threadripper procesora, AMD je objavio početak prodaje poslednje generacije – Threadripper PRO 5000 serije. Do sada su modeli iz ove serije prevashodno bili ekskluziva najvećih OEM proizvođača – Lenovo i Dell, da bi pre dva meseca i partnerski sistem integratori, počeli da prave svoje radne stanice na bazi ove ekskluzivne serije procesora.

Sada je AMD Threadripper PRO dostupan svim profesionalcima koji sami žele da sklope sopstvenu radnu stanicu, a zato im je potrebna i odgovarajuća matična ploča sa WRX80 čipsetom, koja podržava „PRO“ seriju AMD Threadripper procesora.

TR_PRO_5000_stock.jpg

Kompatibilne WRX80 matične ploče u svojoj ponudi već imaju svi proizvođači iz tzv. “velike četvorke”: Asus, ASRock, Gigabyte i MSI, a kao „peti igrač“ tu je renomirani proizvođač iz serverske industrije – SuperMicro. Što se tiče hlađenja, sva postojeća rešenja kompatibilna i sertifikovana za Socket TR4, SP3 i WRX40, će odgovarati za ovu seriju procesora.

Po pitanju performansi, AMD Threadripper PRO 5000 serije nastavlja petogodišnju tradiciju, noseći i dalje titulu najmoćnijeg PC procesora namenjenog profesionalcima i desktop radnim stanicama. Iskustvo u radu, u realnim aplikacijama pod maksimalnim opterećenjem je takvo da navlači osmeh profesionalcima  i onu posebnu vrstu uzbuđenja kada alat poput moćnih AMD Threadripper procesora, omogućava ostvarenje vizije i ideja pred očima kreatora.

PR tekst

Novi Xiaomi MIX Fold 2 neodoljivo podseća na Samsung Galaxy Z Fold4

Disney Plus je tek stigao u Srbiju, a već povećava cene i uvodi reklame

10203
10205
10206
10207
10208
10209