Greška

Došlo je do greške.

AMD SmartShift će se pojaviti samo na jednom laptopu ove godine

08.06.2020 20:40 | 0 Mobile
AMD SmartShift će se pojaviti samo na jednom laptopu ove godine


AMD SmartShift je objavljen tokom CES 2020 manifestacije, a u pitanju je tehnologija koja dinamički premešta snagu između CPU-a i GPU-a u zavisnosti od situacija, što bi trebalo da omogući poboljšane performanse. Međutim, tehnologija još uvek nije zaživela.

Sada je glavni arhitekta gejming rešenja u kompaniji AMD istakao da će samo jedan laptop model implementirati SmartShift u 2020. godini. Frank Azor je na Twitteru objavio da je SmartShift potpuno nova tehnologija, te da je kompanija Dell prva koja je odlučila da isproba novu funkciju.

Čak i ukoliko je laptop opremljen sa svim AMD komponentama, to nije garancija da će biti kompatibilan sa SmartShift tehnologijom, jer na ovo utiču i drugi faktori (kao što je sistem hlađenja laptopa, na primer). Ukupno gledano, poprilično je delikatno kreirati laptop koji zaista podržava tehnologiju, a ove godine to će nuditi samo Dell G5 SE.

 

Pogledajte još: AMD je proširio FidelityFX biblioteku Open-Source 3D tehnologijaAMD ističe da tehnologija može da omogući do 14% bolje performanse. Frank Azor takođe napominje da AMD vredno radi na tome da tehnologiju omogući na više laptop uređaja tokom 2021. godine.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Budite spremni za leto uz Samsung i Sport Vision

Testirali smo fantastični Mavic Air 2 (video)

10104
10105
10106
10107
10108
10109