AMD serveri obaraju rekorde sa novim EPYC procesorima!

Rekordne performanse zabeležio je AMD model sa 64 EPYC jezgra u kombinaciji sa 4 TB ECC memorije. Kombinacija velike količine sistemske memorije i ogromne propusne moći memorijske magistrale uz podršku izvršavanja čak 128 instrukcijskih nizova istovremeno je okruženje kao stvoreno za podizanje mnoštva virtuelnih mašina.

 
Novi server kompanije Hewlett Packard Enterprise model ProLiant DL385 Gen10, koji pokreću AMD EPYC procesori, postavio je novi svetski record u performansama kada su u pitanju industrijski standardizovani test paketi: SPECrate®2017_fp_base, odnosno SPECfp®_rate2006. Server dolazi opremljen sa AMD EPYC procesorima koji sadrže 8, pa sve do 32 jezgra. Sa osmokanalnim  memorijskim kontrolerom, kao i sa PCIe kontrolerom koji omogućava čak 128 PCIe transportnih linija za podatke, AMD EPYC procesori omogućavaju izuzetnu fleksibilnost uz istovremeno najviši nivo performansi.
 
Rekordne performanse zabeležio je AMD model sa 64 EPYC jezgra u kombinaciji sa 4 TB ECC memorije. Kombinacija velike količine sistemske memorije i ogromne propusne moći memorijske magistrale uz podršku izvršavanja čak 128 instrukcijskih nizova istovremeno je okruženje kao stvoreno za podizanje mnoštva virtuelnih mašina. Stoga je daleko isplativije rešenje od bilo kog dosadašnjeg serverskog rešenja. Zanimljivo je da AMD EPYC 7601 postiže bolje rezultate od bilo kog dosadašnjeg “dual socket” rešenja!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi