AMD RX Vega je izuzetno podobna za rudarenje

Potražnja za Vega grafičkim kartama bi mogla biti pojačana, jer je RX Vega linija okarakterisana kao "neverovatno dobra" za rudarenje.

Ranije ove nedelje smo saznali da je AMD namerno odložio objavu RX Vega grafičkih karti, kako bi osigurao da na startu bude dovoljno modela dostupnih u prodaji. Veliki razlog ovakve odluke je potencijalna potražnja za ovim grafičkim kartama od strane rudara kriptovaluta. Prema svemu sudeći, potražnja bi mogla biti pojačana, jer je RX Vega linija okarakterisana kao “neverovatno dobra” za rudarenje.Na Overclockers UK forumu je objavljeno da je Vega hash rejting između 70 i 100 MH/s, a iako je moguće da su izvori ovih informacija neverifikovani, ukoliko su pomenuti rezultati istiniti RX Vega bi mogla imati veoma veliku potražnju. Poređenja radi, RX 580 je sposoban za 25 MH/s, dok GTX 1080Ti dostiže oko 32 MH/s.Za sada, maloprodajni lanci razmatraju načine kako da obezbede gejmerima da dođu do svojih primeraka RX Vega grafičkih karti, pre nego što ih razgrabe rudari kriptovaluta.Izvor: Kitguru

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi