Greška

Došlo je do greške.

AMD prikazao Enhanced Sync, dostupan za većinu modernih Radeon GPU-ova (video)

23.06.2018 16:48 | 0 Hardver
AMD prikazao Enhanced Sync, dostupan za većinu modernih Radeon GPU-ova (video)


Kada je gejming u pitanju, frejmrejt je bitna karakteristika. Tipično, veći fps je bolji. Međutim, jednom kada frejmrejt prevaziđe stopu osvežavanja monitora, povećavaju se šanse da igra proizvede video artifakte - obično u formi cepanja ekrana. Takođe, kada fps padne ispod stope osvežavanja, u igri se javlja lag i seckanje.

Kako bi se izborilo sa ovim problemima, kreirana je vertikalna sinhronizacija, poznatija kao Vsync. Vsync praktično sinhronizuje frejmrejt u igri sa stopom osvežavanja monitora. Ovo kreira značajno bolje grafičko iskustvo tokom igranja. Vsync ovo radi tako što pauzira GPU, ukoliko je on završio kreiranje frejma kada je monitor usred osvežavanja.

Mana Vsynca je smanjena latencija i seckanje kada fps opadne i zbog toga postoje naprednije tehnologije, koje se oslanjaju na bolje monitore. Među njima su G-Sync i FreeSync, mada ovo zahteva i investiranu hardversku podršku.


Nedavno je kompanija AMD predstavila dodatno softversko rešenje, za koje kompanija veruje da može da poboljša ono što Vsync već nudi. Enhanced Sync omogućava da se igre pokreću u frejmrejtu bez limita, a da se pri tom dobije isto iskustvo koje Vsync nudi. Enhanced Sync ne menja Vsync, već radi u kombinaciji sa njim.

Enhanced Sync je dostupan uz najnovije Radeon Software Adrenalin Edition drajvere (verzija 17.7.2 i novije), a moguće ih je preuzeti ovde. Tehnologija podržava igre koje koriste DirectX 9, 10, 11, 12 i Vulkan. Nema podrške za OpenGL.

Izvor: TechSpot

Komentari

0 Dodaj komentar

Spremite se za jezive Facebook brojke

Qualcommov naredni 'Windows 10 on ARM' čip je Snapdragon 1000

10203
10205
10206
10207
10208
10209