Greška

Došlo je do greške.

AMD objavio prvi 65W desktop procesor sa 12 jezgara, namenjen poslovnom PC tržištu

02.10.2019 12:40 | 0 Hardver
AMD objavio prvi 65W desktop procesor sa 12 jezgara, namenjen poslovnom PC tržištu


AMD je predstavio liniju Ryzen 3000 serije procesora namenjenih poslovnim računarima, a ovo se prvenstveno odnosi na velike OEM-e, kao što su HP ili Lenovo, koji svojim EliteDesk, odnosno ThinkCentre linijama snabdevaju tržište malih i velikih preduzeća, kao i javnog sektora.

AMD-ovi poslovno orijentisani procesori imaju sufix "PRO" u nazivu i u nekoliko bitnih detalja se razlikuju od svojih imenjaka namenjenih standardnim korisnicima. Najznačajnija razlika je u tome što PRO Ryzeni koriste kompletan zaštitni skup tehnologija, koje koriste i EPYC procesori. Konkretno, PRO modeli podržavaju punu enkripciju sistemske memorije i komplementarni su sa sigurnosnim tehnologijama kao što su Windows Security, Lenovo ThinkShield ili HP SureStart.

AMD garantuje sigurnu dostupnost modela na duge staze i to u periodu od dve godine. Ovo je bitan elemant pri javnim nabavkama koje se odvijaju u više tranši kroz različite vremenske intervale. Najinteresantniji aspekt PRO linije jeste da su svi modeli sa maksimalnom potrošnjom između 35W i 65W.

 

Pogledajte još: AMD sprema RX 5500M i RX 5300M mobilne Navi GPU-ove

 
Činjenica da je AMD uspeo da napravi 65W Ryzen 9 PRO procesor sa 12 jezgara i 24 threada, govori o kvalitetu ovih 7 nanometarskih čipleta i mogućnostima Zen2 arhitekture. HP i Lenovo su prvi AMD-ovi poslovni partneri koji će objaviti svoje poslovne računare zasnovane na novoj generaciji AMD-ovih Ryzen PRO procesora. To će se desiti tokom tekućeg tromesečja, dok će se ostali proizvođači iz ovog sektora priključiti početkom naredne godine.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei tvrdi da je već prodao preko milion Mate 30 telefona

Call of Duty: Mobile dostupan za Android!

10203
10205
10206
10207
10208
10209