Greška

Došlo je do greške.

AMD objavio korake i resurse za sprečavanje Spectre ranjivosti

11.04.2018 14:27 | 0 Hardver
AMD objavio korake i resurse za sprečavanje Spectre ranjivosti


Kompanija AMD je objavila da počinje sa razvojem resursa koji će pomoći u sprečavanju Spectre ranjivosti na AMD procesorima. AMD na svom blogu ističe kako je verzija 1 Spectre ranjivosti (GPZ 1 - Google Project Zero Flaw 1) već pokrivena od strane AMD partnera. Kompanija istovremeno podseća kako su njeni procesori imuni na Meltdown (GPZ3), a takođe objašnjava kako planira da se izbori sa GPZ2 (Spectre) ranjivostima.

Ova rešenja zahtevaju kombinaciju mikrokod ažuriranja za procesore od strane OEM-a i partnerskih proizvođača matičnih ploča, kao i korišćenje aktuelne i u potpunosti ažurirane verzije Windowsa. Za Linux korisnike, AMD preporučena rešenja za GPZ Variant 2 su dostupna za Linux partnere i objavljena su ranije ove godine.

AMD je istakao da je teško očekivati da GPZ Variant 2 bude na njihovim procesorima, ali da je i pored ovoga sa korisnicima i partnerima rađeno na tome da se osigura i ovakav scenario, preko "kombinacije zakrpe za operativne sisteme i mikrokoda ažuriranja za AMD procesore kako bi se dodatno sprečio rizik".

Izvor: AMD

Komentari

0 Dodaj komentar

Stardew Valley multiplejer bi trebalo da bude spreman za oko mesec dana

Intel navodno planira osvežavanje Skylake-X linije

10203
10205
10206
10207
10208
10209