AMD objavio dva Ryzen Mobile procesora sa Vega grafikom

AMD je zvanično predstavio dva Ryzen Mobile procesora sa integrisanom Vega grafikom

AMD je zvanično predstavio dva Ryzen Mobile procesora sa Vega grafikom. Kompanijini novi modeli za laptopove su Ryzen 5 2500U i Ryzen 7 2700U četvorojezgarni procesori.AMD se već neko vreme priprema za veću objavu laptop procesora, koji bi bili konkurentni Intel modelima po prvi put u gotovo deset godina. Kodnog imena Raven Ridge, novi mobilni procesori su izgrađeni na istoj Zen arhitekturi kao i ovogodišnji Ryzen desktop modeli. Međutim, novi Ryzen Mobile čipovi imaju i CPU i GPU integrisan u isti paket.
amd2_79.jpgPrvi proizvodi sa novim mobilnim procesorima će biti dostupni tokom praznične sezone u četvrtom tromesečju. Specifikacije Ryzen Mobile procesora su:Ryzen 5 2500U – 4 jezgra / 8 threadova uz 2.0GHz baznu frekvenciju i boost do 3.6GHz. SKU ima 8 CU i 512 shader procesora bazitranih na Vega arhitekturi. GPU radi na taktu do 1100MHz.Ryzen 7 2700U – 4 jezgra / 8 threadova uz 2.2 GHz baznu frekvenciju i boost do 3.8GHz. SKU ima 10 CU i 640 shader procesora bazitranih na Vega arhitekturi. GPU radi na taktu do 1300MHz.Mobilni procesori se mogu upariti sa DDR4-2400 MHz memorijom u dvokanalnom modu.Izvor: Guru3D

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi