Greška

Došlo je do greške.

AMD o trenutnom stanju situacije sa Meltdown i Spectre ispravkama

13.01.2018 18:46 | 0 Hardver
AMD o trenutnom stanju situacije sa Meltdown i Spectre ispravkama


AMD je objavio obaveštenje kada su u pitanju ažuriranja i ispravke problema sa Spectre i Meltdown ranjivostima. Kompanija ističe da joj je sigurnost prioritet i da konstantno radi na tome da osigura bezbednost korisnika kako se novi rizici pojavljuju.

AMD ističe da blisko sarađuje sa provajderima operativnih sistema na procesu ispravljanja GPZ Variant 1 (Spectre) ranjivosti, kao i sa proizvođačima matičnih ploča na ispravljanju GPZ Variant 2 (Spectre) baga. Kada je GPZ Variant 3 (Meltdown) u pitanju, AMD i dalje ističe da nisu potrebne ispravke jer kompanijini procesori nisu podložni ovoj ranjivosti.

Za GPZ Variant 1, AMD pominje da blisko sarađuje sa Microsoftom na zakrpi za AMD procesore, kako nove tako i stare. Nažalost, pojavili su se problemi nakon ispravki na starijim AMD procesorima (AMD Opteron, Athlon i AMD Turion X2 Ultra), koji dovode do rušenja sistema i plavog ekrana smrti. Ipak, rešenje ovog problema se očekuje tokom naredne nedelje.

Microsoft obustavio zakrpu za Spectre na AMD uređajima

Za GPZ Variant 2, AMD ističe da iako kompanijinu arhitekturu nije lako eksploatisati i dalje se radi sa developerima softvera za operativne sisteme na tome da se kreira ažuriranje za mikrokod. Mikrokod ažuriranja za Ryzen i EPYC procesore će biti dostupna ove nedelje.

Na kraju, AMD ističe da kompanijini grafički procesori i Radeon arhitektura nisu podložni ranjivostima.

Izvor: Hexus

Komentari

0 Dodaj komentar

LG dobio konkurenciju u takmičenju za proizvođača Apple OLED panela

Još problema za Intel: Nova ranjivost ugrožava milione laptopova

10203
10205
10206
10207
10208
10209