AMD o trenutnom stanju situacije sa Meltdown i Spectre ispravkama

Kompanija ističe da joj je sigurnost prioritet i da konstantno radi na tome da osigura bezbednost korisnika kako se novi rizici pojavljuju.

AMD je objavio obaveštenje kada su u pitanju ažuriranja i ispravke problema sa Spectre i Meltdown ranjivostima. Kompanija ističe da joj je sigurnost prioritet i da konstantno radi na tome da osigura bezbednost korisnika kako se novi rizici pojavljuju.AMD ističe da blisko sarađuje sa provajderima operativnih sistema na procesu ispravljanja GPZ Variant 1 (Spectre) ranjivosti, kao i sa proizvođačima matičnih ploča na ispravljanju GPZ Variant 2 (Spectre) baga. Kada je GPZ Variant 3 (Meltdown) u pitanju, AMD i dalje ističe da nisu potrebne ispravke jer kompanijini procesori nisu podložni ovoj ranjivosti.Za GPZ Variant 1, AMD pominje da blisko sarađuje sa Microsoftom na zakrpi za AMD procesore, kako nove tako i stare. Nažalost, pojavili su se problemi nakon ispravki na starijim AMD procesorima (AMD Opteron, Athlon i AMD Turion X2 Ultra), koji dovode do rušenja sistema i plavog ekrana smrti. Ipak, rešenje ovog problema se očekuje tokom naredne nedelje.Microsoft obustavio zakrpu za Spectre na AMD uređajimaZa GPZ Variant 2, AMD ističe da iako kompanijinu arhitekturu nije lako eksploatisati i dalje se radi sa developerima softvera za operativne sisteme na tome da se kreira ažuriranje za mikrokod. Mikrokod ažuriranja za Ryzen i EPYC procesore će biti dostupna ove nedelje.Na kraju, AMD ističe da kompanijini grafički procesori i Radeon arhitektura nisu podložni ranjivostima.Izvor: Hexus

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi