AMD najavio Ryzen Threadripper procesor druge generacije

AMD je danas objavio početak globalne pretprodaju druge generacije AMD Ryzen Threadripper procesora

AMD je danas objavio početak globalne pretprodaju druge generacije AMD Ryzen Threadripper procesora, putem 80 zvaničnih globalnih retail i etail partnera.Rušeći svetski rekord u Cinebench R15 multithread CPU testu, sa najvišim rezultatom u kategoriji single-socket desktop procesora, AMD Ryzen Threadripper 2990WX sa svoja 32 jezgra i 64 threada je dizajniran za profesionalne kreatore digitalnog sadržaja i dizajnerskih rešenja, programere, prosumere i entuzijaste, prave zaljubljenike u najnovije kompjuterske tehnologije.Kompletna linija druge generacije AMD Ryzen Threadripper procesora broji ukupno četiri modela i svi su zasnovani na 12nm Zen+ arhitekturi i kompatibilni su sa postojećim i nadolazećim X399 matičnim pločama. Sa 2990WX i 2970WX modelima, AMD nadograđuje postojeću ponudu Threadripper X modela, kako bi najzahtevnijim kreatorima omogućio još veći broj raspoloživih jezgara unutar njihovih workstation računara namenjenih najintenzivnijim zadacima.
amd2_104.jpg“AMD je kreirao novi standard za HEDT tržište kada smo pre godinu dana lansirali prvi Ryzen Threadripper procesor sa 16 jezgara. Napravili smo tektonski poremećaj na tržištu najzahtevnijih računarskih performansi”, istakao je Džim Anderson, stariji potpredsednik i generalni menadžer kompjuterske i grafičke grupe u okviru AMD-a i pri tome dodao: “Naš cilj sa drugom generacijom Ryzen Threadripper procesora je da pomeramo granice performansi još dalje i da nastavimo kontinuitet inovacija na samoj oštrici najnovijih tehnologija. Počevši od 13. avgusta, kreatori, entuzijasti, profesionalci, developeri i prosumeri širom sveta će biti u mogućnosti da kupe i dožive fantastične performanse našeg novog procesora”.U rukama iskusnih Ryzen overklokera, 32 jezgra AMD Threadripper procesora su hlađena tečnim azotom i podignuta na fenomenalnih 5,1 GHz, što je omogućilo postizanje svetskog rekorda od 7,618 poena za desktop procesore u Cinebench R15 multi-thread testu. Prethodni rekord od 5,828 poena je držao konkurentski Core i9-7980XE procesor. Besplatno dostupni Ryzen Master Software alat omogućava široku slobodu u kontrolisanju podešavanja radnih parametara procesora, kako bi se iz njega iscedio svaki atom performansi.Familija AMD Ryzen Threadripper procesora druge generacijePrateći agresivno lansiranje članova AMD Ryzen familije procesora druge generacije, Threadripper familija procesora druge generacije nastavlja linijom tog trenda:
amd3_35.jpgSvi AMD Ryzen Threadripper procesori podržavaju Socket TR4 platformu, koja donosi 64 PCIe 3.0 linije i quad-channel DDR4 memoriju sa ECC podrškom. Svi AMD Ryzen Threadripper procesori druge generacije su podržani od strane svih dostupnih X399 matičnih ploča. zajedno sa širokom selekcijom matičnih ploča, Socket TR4 platforma podržava i širok dijapazon postojećih i novih kulera, uključujući i novi WraithRipper vazdušni kuler, koji je proizveden i dostupan od strane kompanije CoolerMaster.Izvor: AMD

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi