AMD najavio nove Catalyst Omega drajvere

Kompanija AMD najavila je nove AMD Catalyst Omega drajvere koji bi trebalo da budu novi korak u optimizaciji performansi i implementaciji novih funkcija.

Kompanija AMD najavila je nove AMD Catalyst Omega drajvere koji nemaju ništa sa popularnim modifikovanim drajverima od pre nekoliko godina, i koji bi trebalo da budu novi korak u optimizaciji performansi i implementaciji novih funkcija. Novi drajveri će biti dostupni za preuzimanje od 9. decembra. Šta donose ovi drajveri?
AMDCatalystOmega2.jpg
Pre svega, Nvidijina Dynamic Super Resolution tehnologija će konačno dobiti konkurenciju. Sa Catalyst Omega drajverima AMD će predstaviti Virtual Super Resolution (VSR), a tehnologija će moći da se primeni kroz Catalyst Control Center. Ova tehnologija ima svoje prednosti i mane, jer neće sve igre biti biti opzimizovane da ponude dobre performanse na visokim rezolucijama, te je ponekad bolje koristiti anti-aliasing filter. Dalje, monitori sa FreeSync tehnologijom se očekuju početkom sledeće godine, a za razliku od G-Sync, FreeSync jednostavno usvaja DisplayPort Adaptive-Sync implementaciju tako da dodatni hardver nije potreban.
AMDCatalystOmega3.jpg
Što se tiče video poboljšanja, AMD Catalyst Omega će takođe doneti neke nove tehnologije poboljšanja videa kao što su Fluid Motion Video, Detail Enhancement i Adaptive upscaling. Pored toga, očekuje se poboljšanje efikasnosti drajvera, GPU/APU optimizacija, podrška za 5K monitore i Eyefinity uz podršku za 24 displeja.
AMDCatalystOmega4.jpg
AMDCatalystOmega5.jpg
AMDCatalystOmega6.jpg
AMDCatalystOmega7.jpg
AMDCatalystOmega8.jpg
AMDCatalystOmega9.jpg
Izvor: AMD
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi