Greška

Došlo je do greške.

AMD najavio Dragon Range i Phoenix procesore za gejming laptopove

05.05.2022 11:04 | 0 Mobile
AMD najavio Dragon Range i Phoenix procesore za gejming laptopove

 

Kompanija AMD pokazala je svoju ruku, ili makar njen deo, zajedno sa finansijskim rezultatima koje je ostvarila tokom prvog kvartala 2022. godine. Što se tiče finansijskih rezultata tokom prvog tromesečja tekuće godine, oni su bolji od onih koje je ova kompanija ostvarila tokom istog perioda prošle godine.

AMD nastavlja da razvija nove čipove, pa je ključno pitanje šta drugo može doneti nova generacija osim boljih ili marginalno boljih performansi po višim cenama? Sa druge strane je entuzijazam koji deli i veliki broj korisnika i kojima je veoma zanimljivo videti dokle sve to može da ide i šta će se sve novo pojaviti. Dragon Ridge procesori su definitivno namenjeni gejmerskim laptopovima, dok su modeli kodnog imena Phoenix zamišljeni kao osnova tankih i laganih laptopova

U stvari, Dragon Ridge je Ryzen 7000 serija procesora bazirana na dolazećoj Zen 4 arhitekturi koja obećava najviše jezgara, tredova, i keš memorije do sada viđene u jednom procesoru za prenosive računare planiranom za gejming.

Prema trenutno dostupnim informacijama, “Dragon Range” serija procesora trebalo bi da ima maksimalnu teoretsku potrošnju od 55W, a dijaznirana je za laptopove koji imaju debljinu preko 20mm. Pored toga, AMD naglašava da će ovi procesori prikazati najbolje performanse kada je laptop na punjaču, što znači da će performanse na bateriji biti donekle ograničene, što je za gejmerske laptopove i očekivano.AMD_1.jpg

 

Ova serija podržavaće i PCIe 5 arhitekturu, kao i DDR5 i LPDDR5 (štedljivu) radnu memoriju. Na tržištu će se ovi procesori pojaviti sa sufiksom HS, a AMD obećava i veću energetsku efikasnost i štedljiviji rad od drugih procesorskih rešenja koja se mogu pronaći u prenosnim računarima sličnih performansi.

Što se tiče serije “Phoenix” APU rešenja, maksimalna potrošnja (pod najvećim opterećenjem) deklarisana je na 35W-45W. Tu je takođe PCIe 5 arhitektura, kao i podrška za LPDDR5 radnu memoriju. Prema pisanju sajta Engadget, laptopovi sa novim čipovima bi trebali da se pojave pred korisnicima u toku 2023. godine.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Memorijska kartica koja će vam trajati 16 godina

Novi gazda kaže da će korisnici morati da plaćaju Twitter

10104
10105
10106
10107
10108
10109