AMD na leto donosi novu Radeon uzdanicu

Novinari su ovih dana saznali da će Radeon R9 290X biti uskoro zamenjen sa novom grafičkom karticom, modelom koji bi trebao da AMD-u vrati krunu kada su u pitanju performanse od GTX 780 Ti.

Videocardz nam donosi ekskluzivne informacije vezane za AMD-ove grafičke kartice, te nam poručuju da su imali interesantan razgovor sa jednim od AMD-ovih partnera. Naime, oni su tad saznali da će Radeon R9 290X biti uskoro zamenjen sa novom grafičkom karticom, modelom koji bi trebao da im vrati krunu kada su u pitanju performanse od GTX 780 Ti. Ako se setite Radeon HD 7970 GHz Edition, onda verovatno znate kuda ova priča ide. U osnovi postoje dve opcije, ili će biti nova Hawaii kartica, ili ćemo videti nešto potpuno novo. Vredno je napomenuti da postoje neki tragovi novog GPU-a nazvanog Iceland, pa bi on mogao da bude u srcu nove grafičke kartice, iako je za sada moguće samo špekulisati.
Izvor: Videocardz

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi