Greška

Došlo je do greške.

AMD menja pravila igre na tržištu gejming laptop računara (video)

10.07.2022 13:50 | 0 Hardver
AMD menja pravila igre na tržištu gejming laptop računara (video)

Iznenađuje da je samo u dve generacije AMD uspeo da dostigne i u nekim aspektima čak prestigne konkurenciju, što je samo dokaz koliko su Zen 3 i RDNA 2 procesori dobri i efikasni u radu i gejmingu...

AMD je izlaskom nove generacije Ryzen procesora sa Zen arhitekturom redefinisao tržište desktop procesora visokih performansi. Posebno je izlaskom Ryzen 5000 serije postalo jasno da Intel Core arhitektura dobija ulogu pratioca, a ne modela koji diktira tempo performansi. Zbog toga se očekivalo da se odnos snaga promeni i na tržištu prenosnih računara, tamo gde su do tog momenta dominirali Intel i Nvidia – gejming laptop modeli.

Isprva se to desilo samo sa procesorskom platformom i mahom jeftinijih “mejnstrim” prenosnim računarima jer su Ryzen mobilni procesori veoma brzo pokazali i dokazali efikansost napredne Zen arhitekture i počeli polako ali sigurno da potiskuju Intelove modele kako u standardnoj ponudi, tako i modelima solidnih, gejming performansi. Bilo je zaista neobično videti kombinaciju AMD Ryzen procesora i Nvidia GeForce grafičkih rešenja.

Sa druge strane je nekako u vazduhu visilo pitanje, kada će AMD da ponudi kompletnu platformu kao rešenje bazirano na Ryzen Zen i Radeon RDNA arhitekturi, obzirom na odlične performanse rešenja za desktop PC platformu. Konačno se i to desilo u vidu dolaska AMD Advantage platforme koja služi kao baza za gejming laptop modele visokih performansi.


Na Apple M2 MacBook laptopu ipak može da se igra

Cela Evropa može ostati bez Facebook i Instagram mreže ovog leta

10203
10205
10206
10207
10208
10209