AMD Mantle API sada u drugoj fazi razvoja

AMD Mantle API ulazi u drugu svoju fazu razvoja. To je faza koja će se sastojati od predstavljanja i promocija Mantle Software Developer Kit, ili skraćeno Mantle SDK.

AMD-ov Mantle API je imao dobar start krajem prošle godine, ali to svakako ne znači da je završio svoj posao. Naprotiv, ova kompanija je objavila da Mantle API ulazi u drugu fazu razvoja svog životnog ciklusa. Šta to u suštini znači? Pa pre svega da će se ova druga faza sastojati od predstavljanja i promocija Mantle Software Developer Kit, ili skraćeno Mantle SDK. Mantle bi trebao da donese poboljšanje performansi u odnosu na DirectX kada se koristi u sistemima baziranim na AMD Graphics Core Next (GCN) GPU-ovima, ali je potrebna pomoć kroz podršku u igrama. U ovom trenutku, Mantle API je podržan u Battlefield 4 i Star Swarm igrama, a Star Citizen i Thief takođe mogu da ga koriste kao i Plants vs. Zombies: Garden Warfare.
Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi