Greška

Došlo je do greške.

AMD je objavio novi Radeon RX 6600 XT GPU

30.07.2021 16:15 | 0 Hardver
AMD je objavio novi Radeon RX 6600 XT GPU


Saopštenje za javnost

AMD je danas najavio grafičku kartu AMD Radeon RX 6600 XT, dizajniranu da pruži vrhunsko iskustvo igranja pri 1080p sa visokim brojem sličica u sekundi, živopisnim prikazom i munjevitim odzivom.

Grafička kartica AMD Radeon RX 6600 XT izgrađena je na revolucionarnoj AMD RDNA 2 arhitekturi, jedinoj gaming arhitekturi koja se proteže od desktop računara, prenosnih računara i konzola nove generacije do mobilnih uređaja i automobilskih informativno-zabavnih sistema. Nudeći 32MB AMD Infinity Cache visokih performansi, 8GB GDDR6 memorije velike brzine, AMD Smart Access memoriju i druge napredne funkcije, grafička karta AMD Radeon RX 6600 XT izrađena je za sve veće zahteve modernih igara. Podržava i novo vrhunsko rešenje za prostorni upscaling otvorenog koda AMD FidelityFX Super Resolution, koje je dizajnirano za povećanje broja sličica u sekundi i pružanje visokokvalitetnog igračkog iskustva visoke rezolucije.

AMD Radeon RX 6600 XT grafička karta nudi do 15 posto veće performanse u proseku s maksimalnim postavkama za odabrane AAA naslove u odnosu na konkurenciju. Takođe pruža u proseku 125 FPS-a u širokom spektru modernih AAA naslova, pomerajući granice mainstream igara i omogućavajući neverovatne performanse u 1080p sa velikom brzinom osvežavanja i vizuelnu vernost koja oduzima dah.

"1080p je dugo bila najpopularnija rezolucija za PC igre, a 2020. godine više od dve trećine isporučenih monitora za igre bilo je u ovoj rezoluciji", rekao je Scott Herkelman, potpredsednik korporacije i generalni direktor, Graphics Business Unit-a u AMD-u. "Međutim, najpopularnije starije generacije 1080p grafičkih kartice mogu ići čak i do 60 FPS u modernim igrama. Radeon RX 6600 XT podiže lestvicu za 1080p igre. Posebno je dizajniran za pružanje vrhunskog 1080p igračkog iskustva za sve igrače, nudeći snažne performanse i napredne funkcije za oživljavanje prekrasnih, složenih i hiperrealističnih svetova".

amd2_209.jpg


Epske performanse pri 1080p i neverovatna živopisnost


Grafička karta AMD Radeon RX 6600 XT dizajnirana je da pruži optimalnu kombinaciju performansi i vizualne vernosti za vrhunsko iskustvo igranja. Nudi do 2,5 puta brže performanse u odabranim naslovima u odnosu na popularnu konkurentsku ponudu starije generacije, što je čini idealnom nadogradnjom za igrače koji žele najbolje moguće 1080p igračke performanse za uživanje u današnjim najzahtevnijim igrama. Ključne karakteristike i mogućnosti podrazumevaju:

  • AMD FidelityFX - Sada podržan od 50 naslova i pokretača igara, AMD FidelityFX je set alata otvorenog koda za efekte vizuelnog poboljšanja za programere igara dostupan na AMD GPUOpen. Nudeći široku podršku na više od 100 AMD procesora i grafičkih procesora, kao i na konkurentnim grafičkim procesorima, nova tehnologija prostornog upscalinga - AMD FidelityFX Super Resolution pruža u proseku 2,4 puta veće performanse u načinu rada "Performance" pri 4K u odabranim naslovima u odnosu na izvornu rezoluciju 5.
  • AMD pametna pristupna memorija - otključava veće performanse prilikom uparivanja grafike AMD Radeon RX 6000 serije sa AMD Ryzen 5000 ili odabranim destop procesorima serije Ryzen 3000 i matičnih ploča serije AMD 500. Omogućuje AMD Ryzen procesorima pristupa cjelokupnoj AMD Radeon RX 6600 XT brzoj 8 GB GDDR6 grafičkoj memoriji, te se može postići povećanje performansi u proseku do 11 posto u odabranim naslovima.
  • AMD Infinity Cache - 32 MB keš memorije poslednjeg nivoa integrisanog u GPU, smanjuje latenciju i potrošnju energije kako bi se omogućile veće performanse igara od tradicionalnih arhitektonskih dizajna.
  • DirectX 12 Ultimate Support - Omogućava igrama da pruže zadivljujuće efekte sa DirectX Raytracing (DXR) u realnom vremenu, Variable Rate Shading i drugim naprednim funkcijama, koje igre podižu na novi nivo realizma.
  • AMD Radeon Anti-Lag - Pomaže u smanjenju vremena odziva ulaz-na-ekran, čineći igre osetljivijima i nudeći konkurentnu prednost u igranju.
  • AMD Radeon Boost - sa podrškom za Variable Rate Shading može pružiti do 48 posto povećanje performansi u Warframe 7  tokom scenarija brzog igranja dinamičkim smanjenjem rezolucije slike ili promenom stope senčenja za različite regije kadra, povećavajući fps i fluidnost, te podiže odziv, gotovo bez perceptivnog uticaja na kvalitet slike.

Očekuje se da će grafičke kartice AMD Radeon RX 6600 XT biti dostupne od partnera, uključujući ASRock, ASUS, BIOSTAR, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX i Yeston u globalnim etail prodavnicama od 11.08. 2021. godine, sa preporučenom cenom od 379 USD.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


AOC je objavio svoj najbrži gejming monitor

Xiaomi Mi Pad 5 se očekuje Snapdragon 870 i Snapdragon 860 čipovima

10203
10205
10206
10207
10208
10209