Greška

Došlo je do greške.

AMD je objavio dugo očekivanu FidelityFX Super Resolution (FSR) tehnologiju

24.06.2021 11:05 | 0 Hardver
AMD je objavio dugo očekivanu FidelityFX Super Resolution (FSR) tehnologiju


Saopštenje za javnost

AMD je objavio dostupnost svog inovativnog rešenja za prostorni upscaling, AMD FidelityFX Super Resolution (FSR).
 
AMD FSR je višeplatformska tehnologija otvorenog koda dizajnirana za uvećanje broja frejmova i pružanje visokokvalitetnih igračkih iskustava visoke rezolucije. Više od 40 razvojnih studija najavilo je podršku za FSR u svojim igrama i / ili pokretačima igara, a danas sedam igara dodaje podršku za FSR: 22 Racing Series, Anno 1800, Evil Genius 2, Godfall, Kingshunt, Terminator: Resistance i The Riftbreaker - s više očekivanih do kraja ove godine, uključujući DOTA 2, Far Cry 6 i Resident Evil Village.
 
"Naš cilj s FidelityFX Super Resolution bio je razviti napredno rešenje za upscaling 3D prikaza,  zasnovano na industrijskim standardima koje programeri igara mogu brzo i jednostavno implementirati, a dizajnirano je za to kako igrači zaista igraju igre", rekao je Scott Herkelman, korporativni potpredsednik i generalni direktor, grafičke poslovne jedinice u AMD-u. "FSR je idealan upscaler u industriji - ne zahteva nikakav posvećni hardver i podržan je na širokom spektru platformi i ekosistema koje svi igrači mogu doživeti i uživati."

amd2_204.jpg
 

Dizajniran za laku integraciju u nove i postojeće naslove, AMD FSR je podržan na DirectX® 11, 12 i Vulkan® API-ima. Podržavajući širok spektar APU-ova i grafičkog hardvera, FSR je optimizovan za AMD Radeon ™ RX 5000 i Radeon RX 6000 seriju grafika, uključujući mobilnu grafiku, a podržan je i na AMD Radeon RX 500 seriji grafika, Radeon RX 480/470/460 grafika , Radeon RX Vega serije grafike, svi AMD Ryzen procesori sa Radeon grafikom, kao i na raznim konkurentskim grafičkim proizvodima.
 
Kao deo AMD GPU Open programa, AMD FSR je izgrađen u uskoj saradnji sa vodećim studijima i programerima igara. Više od 40 programera posvetilo se da će podržati i integrisati FSR u svoje vrhunske naslove i pokretače igara, a očekuje se da će se više prijaviti do kraja godine i kasnije.
 
Više informacija o AMD FSR, uključujući opsežnu listu podržavajućih programera i naslove, možete pronaći ovde.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Vivo S10 serija telefona se očekuje tokom jula

Honor bi uskoro mogao objaviti telefon sa Dimensity 700 čipom

10203
10205
10206
10207
10208
10209