Greška

Došlo je do greške.

AMD je objavio dodatne detalje o Ryzen Mobile 4000 seriji procesora

17.03.2020 14:49 | 0 Hardver
AMD je objavio dodatne detalje o Ryzen Mobile 4000 seriji procesora


AMD je otkrio više detalja o svojoj Ryzen Mobile 4000 seriji procesora, koja bi kompaniji trebalo da osigura jaču poziciju na mobilnom CPU tržištu. Serija omogućava AMD mobilne čipove u 7nm procesu, a implementira značajna poboljšanja kako za CPU, tako i za GPU komponente AMD mobilnih APU-a.

AMD tvrdi da kompanijini najnoviji procesori mogu da prevaziđu Intelova rešenja u svim ključnim oblastima, što bi 2020. godinu moglo načiniti značajnom za AMD-ove ambicije na polju laptopova.

Za početak, AMD je uspeo da značajno poveća brzine takta i efikasnost GPU-a. Kompanija tvrdi da je ostvarila povećanje od 59% za CU performanse uz Ryzen Mobile 3. generacije. Pored ovoga, potvrđeno je da je ono što je naučeno na osnovu Vega Mobile poboljšanja moguće primeniti i na nuduće radeon desktop arhitekture, čime se delimično objašnjavaju poboljšanja za performanse po vatu u RDNA 2.


Korisnicima će biti dostupni Ryzen 4000 procesori sa "H" i "HS" oznakom, gde će HS serija biti optimizovana za potrošnju. Procesori nose oznaku HS, što označava "high-performance slim". Procesori su dizajnirani za tanje laptopove i efikasniji su od normalnih H čipova, ali imaju niže prosečne radne taktove uz zadržavanje istih boost taktova.

Ostaje da se vidi kakve će konkretno performanse dolateći Ryzen 7 4800H procesori ponuditi gejmerima i korisnicima radnih stanica. Očekuje se da će poboljšane performanse smestiti AMD u gornji segment mobilnog CPU tržišta, nudeći bolje performanse čak i od nekih desktop sistema.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Poznat zvanični datum objave Redmi K30 Pro telefona

Počela je proizvodnja najbržeg skladišta za premijum telefone

10203
10205
10206
10207
10208
10209