Greška

Došlo je do greške.

AMD ističe da su kompanijini čipovi imuni na nove ranjivosti

20.05.2019 13:50 | 0 Hardver
AMD ističe da su kompanijini čipovi imuni na nove ranjivosti


Nakon velikih problema, koje su izazvale Spectre i Meltdown ranjivosti, istraživači su otkrili još novih ranjivosti koje utiču na procesore: Zombieload, RIDL & Fallout, kao i Store-to-Leak Forwarding, poznat i kao MDS. Ranjivosti su dovoljno opasne da vlasnici Intel računara moraju da ih zakrpe odmah, ali po cenu pada performansi.

Međutim, vlasnici AMD CPU-ova imaju sreće. Kompanija je na svom sajtu objavila da su njeni čipovi imuni na probleme zahvaljujući ugrađenoj hardverskoj zaštiti, koja je proverena.

Testovi Intel čipova su pokazali da zakrpe novih ranjivosti značajno utiču na performanse. Intel uređaji su radili za 16 procenata sporije u proseku sa instaliranim novim ažuriranjima i onemogućenim hyper-threadingom, dok su AMD čipovi imali pad performansi od samo tri procenta.

 

Pogledajte još: AMD izlistao Ryzen treće generacije, EPYC druge generacije i Navi za treće tromesečje


Da stvari budu još gore po Intel, Apple i Google su savetovali Intel korisnike da u potpunosti onemoguće hyper-threading ukoliko zaista žele da budu bezbedni. Ovo bi moglo uticati na pad performansi od 40 do 50 procenata, u zavisnosti od aplikacije.

Takođe, ovo je specifično loš tajming za Intel, jer je AMD blizu objave svojih 7nm čipova kako za desktop tako i za serverske aplikacije. Intel još uvek koristi stariju arhitekturu (14nm), iako je kompanija najavila početak rada na 10nm procesorima.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Redmi Note 7S ozvaničen uz 48MP kameru i Snapdragon 660

Redmi K20 stiže 28. maja

10203
10205
10206
10207
10208
10209