Greška

Došlo je do greške.

AMD i Samsung sklopili partnerstvo na polju grafičke tehnologije niske potrošnje i visokih performansi

03.06.2019 19:10 | 0 Biznis IT
AMD i Samsung sklopili partnerstvo na polju grafičke tehnologije niske potrošnje i visokih performansi


AMD i Samsung su objavili početak onoga što bi se moglo pretvoriti u višegodišnje strateško partnerstvo, a koje će se fokusirati na obezbeđivanje mobilnih grafičkih IP-ova niske potrošnje i visokih performansi u različitim uređajima.

Osnove ovog partnerstva su sledeće: Samsung će AMD-u plaćati naknade za licence, a AMD će zauzvrat licencirati južnokorejskoj kompaniji prilagođene grafičke IP-ove koji su zasnovani na RDNA grafičkoj arhitekturi. Samsung će potom ove IP-ove koristiti za kreiranje mobilnih uređaja i drugih proizvoda koji su komplementarni sa AMD-ovom proizvodnom ponudom.

Samsung veruje da će AMD-ovi IP-ovi južnokorejskom proizvođaču omogućiti isporuku revolucionarnih proizvoda u budućim mobilnim uređajima, ali za sada nema informacija o tome šta Samsung konkretno planira.

 

Pogledajte još: Spremamo se za Los Angeles i za AMD-ovu rođendansku žurku (video)


Kada je AMD u pitanju, prednosti ovog sporazuma su očigledne. Sporazum će kompaniji omogućiti da generiše više prihoda i da više ulaže u Radeon. Pored ovoga, biće omogućeno da AMD Radeon dospe u više uređaja, šireći kompanijino delovanje na tržišta gde nije toliko prisutna. Na kraju, svetu će biti prikazano da je nova RDNA grafička arhitektura sposobna da isporuči performanse sa niskom potrošnjom.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

LG ove nedelje počinje sa prodajom prvog svetskog 8K OLED TV-a

Tizeri otkrivaju specifikacije Huawei Mate 30 Lite (Maimang 8) telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609