Greška

Došlo je do greške.

AMD i Nvidia započinju pripreme na razvoju nove generacije gejming konzola

14.05.2022 17:34 | 0 Games
AMD i Nvidia započinju pripreme na razvoju nove generacije gejming konzola

U svetu gejming konzola AMD je veliko ime, s obzirom da njegovi SoC procesori pokreću trenutno aktuelne generacije PSP i X-BOX gejming konzola. Nvidia sa druge strane se nalazi prisutna samo u Nintendo Switch uređaju sa prilično sporim SoC rešenjem.

U ovom trenutku Playstation 5 i X-BOX serija konzola su dostigli vrh životnog ciklusa, što je povod za pokretanje pripremnih radnji na planiranju izlaska sledeće generacije gejming konzola. S obzirom na činjenicu da AMD ima veoma dobru saradnju sa kompanijama Sony i Microsoft u izradi prethodne dve generacija gejming konzola, izvesno je da će se ta saradnja nastaviti i na proizvodnji sledeće, a što podrzumeva razvoj i proizvodnju novih, specijalizovanih SoC CPU&GPU rešenja za svakog od njih.

AMD_PSP_SoC.jpg

Zbog toga je AMD postavio oglas na Linkedin servisu u kome traži SoC verifikovane inženjere. Nakon što prođu proceduru zapošljavanja, biće raspoređeni u neko od razvojnih odeljenja Xbox, PlayStation ili RDNA serije grafičkih procesora sa radnim mestom lociranim u Ontariju, Kanada. XBOX i Playstation su pomenuti u oglasu, ali to ne znači da će biti zaduženi isključivo za razvoj novih gejming konzola jer je gledano vremenski, verifikacija SoC procesora  jedna od kasnijih faza u razvoju ovih proizvoda, tako da je u ovom trenutku rano govoriti o takvoj vrsti angažovanja.

Niko pak ne isključuje da je u pitanju možda neko srednjeročno rešenje u vidu unapređenih verzija postojećih PSP5 ili X-BOX X/S konzola. Na to posebno upućuje detalj u AMD oglasu koji kaže da će zaposleni uzeti učešća u razvoju ostalog GPU poslovanja ove kompanije, pa je izvestan angažman i na drugim SoC rešenjima.

Koincidencija ili ne, te je i Nvidia u isto vreme raspisala oglas na Linkedin-u za poziciju softverskog inženjera koji će uzeti učešće u razvoju alata za sledeću generaciju gejming konzola kojim će pomoći lakšu implementaciju i upotrebu Nvidia GPU tehnlogije i njenih specifičnih mogućnosti. Nvidia je posebno naglasila da će prednost imati kandidati sa iskustvom podešavanja i optimizacije praktično na hardverskom nivou sa ciljem omogućavanja postizanja kontinuirano visokih prosečnih vrednosti frejmrejta. Poredeći ga sa sadržajem oglasa AMD-a, Nvidia oglas upućuje na činjenicu izlaska nove generacije Nintendo gejming konzola.

Izvor: Expert Preview

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Prvi iPhone USB-C modeli stižu sledeće godine

Sledeća velika stvar u gejmingu su monitori sa 480 Hz osvežavanjem

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409