Greška

Došlo je do greške.

AMD Dynamic Local Mode za Threadripper poboljšava performanse za 47%

08.10.2018 19:31 | 0 Hardver
AMD Dynamic Local Mode za Threadripper poboljšava performanse za 47%


AMD je u blog objavi opisao dolazeću funkciju za Threadripper procesore, pod nazivom "Dynamic Local Mode", koji bi trebalo da dosta pomogne kod gejming performansi na AMD-ovim najnovijim premijum procesorima.

Koncept koristi tehnologiju da više procesora ima različite putanje pristupa memoriji, pod nazivom NUMA (Non-uniform memory access). Iako je tehnički moguće da softver detektuje NUMA konfiguraciju i spoji svaki thread za idealno procesorsko jezgro, većina aplikacija ne registruju NUMA-u i prihvatanje je prilično sporo (verovatno zbog malog broja sistema koji koriste koncept).

Sa Threadripperom, korišćenjem Ryzen Mastera, korisnici mogu da se prebacuju između "Local Memory Access" moda ili "Distributed Memory Access" moda, a ovaj drugi je podrazumevani za Threadripper. Ovo će rezultirati najvišim performansama aplikacija za procesiranje. Local Mode je bolji za igre, ali menjanje između modova zahteva restartovanje, što nije pogodno za korisnike.

amd2_111.jpg


AMD-ov novi "Dynamic Local Mode" će prevazići ovaj zahtev, predstavljanjem pozadinskog procesa koji konstantno nadgleda sve aplikacije koje su pokrenute i njihovu upotrebu CPU-a, tako da one koje su uposlenije usmerava ka jezgrima koja imaju direktan memorijski pristup. Aplikacije koje zahtevaju malo snage CPU-a se usmeravaju ka jezgrima bez pristupa memoriji, jer njihovo brzo izvršenje nije toliko bitno.

Ovo ažuriranje će biti dostupno od 29. oktobra u Ryzen Masteru i automatski će biti osposobljeno, sem ukoliko korisnik ne odluči da ga ručno ugasi. AMD takođe planira da funkciju omogući svima, uključivanjem Dynamic Local Mode opcije kao podrazumevane u AMD-ovim drajverima za čipsetove.

Izvor: TechPowerUp

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Firefox će podržavati Windows 10 obaveštenja

Intel ozvaničio svoju devetu generaciju čipova, uključujući i Core i9-9900K

10203
10205
10206
10207
10208
10209