AMD dodatno smanjio gubitke

AMD je ne tako davno bio u velikim problemima, ali se na osnovu statistike može reći da je proizvođač čipova (konačno) na uzlaznoj putanji. Ta putanja je i dalje popločana gubicima, ali su oni drastično manji u poređenju sa ne tako davnim kvartalima. Kompanija je objavila finansijske rezultate za drugo

AMD je ne tako davno bio u velikim problemima, ali se na osnovu statistike može reći da je proizvođač čipova (konačno) na uzlaznoj putanji. Ta putanja je i dalje popločana gubicima, ali su oni drastično manji u poređenju sa ne tako davnim kvartalima. Kompanija je objavila finansijske rezultate za drugo tromesečje ove godine, iz kojih možemo da vidimo da su gubici bili značajno manji od gubitaka u prethodnom tromesečju. AMD je u poslednjem periodu 2012. godine izgubio ogromnih 473 miliona dolara – ta brojka se smanjila na 98 miliona u Q1 ove godine, dok je drugo tromesečje donelo gubitak od “svega” 29 miliona dolara, od ukupnog prihoda od 1,16 milijardi dolara. Problematičan posao sa procesorima kompanije AMD je sada zapravo doneo pozitivne finansijske rezultate po prvi put u poslednjih godinu dana. AMD ističe da je veći broj isporučenih laptop, desktop i server čipova zadužen za poboljšanje finansijskih rezultata.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi