AMD bi trebalo da predstavi Polaris GPU u junu

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi Digitimes, AMD je spreman da zvanično predstavi sledeću generaciju GPU arhitekture, Polaris, u junu

Kako u svom najnovijem izveštaju navodi Digitimes, AMD je spreman da zvanično predstavi sledeću generaciju GPU arhitekture, Polaris, u junu, a najranije će biti spremna za prodaju u trećem tromesečju. Kako se očekuje da Nvidia takođe predstavi svoju novu Pascal GPU arhitekturu u isto vreme, izvori iz lanca snabdevanja očekuju talas potražnje za zamenom grafičkih kartica u drugoj polovini godine. Polaris arhitektura će biti proizvedena u Globalfoundries ili Samsung 14nm FinFET procesu izrade, i opremljena sa četvrtom generacijom GCN arhitekture i podrškom za HDMI 2.0a i DisplayPort 1.3.
Trenutno AMD ima udeo od svega 20 posto na tržištu diskretnih grafika, a nadaju se da će sa Polaris arhitekturom povećati svoj udeo na tržištu. Nvidia bi prema očekivanjima trebalo da predstavi Pascal arhitekturu na GPU Technology Conference (GTC) 2016 događaju u aprilu, kao i da najavi GTX 1080/1070 GPU-ove u junu dok bi puštanje u prodaju usledilo u trećem tromesečju.
Test: AMD A10-7870K Godavari
Izvor: Digitimes
Sve informacije vezane za AMD, možete pogledati na AMD stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi