Greška

Došlo je do greške.

AMD pobedio Nvidia GPU-ove na testovima framerate-ova

15.11.2019 09:16 | 0 Hardver
AMD pobedio Nvidia GPU-ove na testovima framerate-ova

Mnogi korisnici i Nvidia misle da su napredni Ray Tracing grafički efekti ekskluziva GeForce RTX hardvera. Međutim, novi benchmark test pokazuje da su rivalski Radeon grafički procesori takođe sposobni da "renderuju" Ray Tracing efekte, a u nekim slučajevima to bolje rade nego pomenute Nvidia grafičke karte.

Najnoviji Crytek Neon Noir test je skeptičan po pitanju postojanja namenskog RT hardvera, zbog čega se upotrebljeni Ray Tracing efekti mogu prikazati i na određenim AMD Radeon modelima, ali i nekim starijim Nvidia grafičkim kartama, poput GTX 1080 primeraka.

U Wccftech testu, AMD Radeon RX 5700XT se odlično pokazao i test u 1080p rezoluciji sa Ultra podešavanjima završio sa prosečno ostvarenih 81 "frejmova" u sekundi. Ne samo da je postigao odličan rezultat već je potukao popularni GeForce GTX 1080 koji je ostvario 70 fps-a. Nije daleko ni RX 5700 sa 68 kadrova u sekundi.

Stvari postaju gore po Nvidia "grafike" kada se podigne rezolucija na 1440p.  Radeon RX 5700XT test završava sa prosečnih 59 fps-a, dok je GTX 1080 u "debelom" zaostatku sa 41 fps, dok je potučen čak i novi GeForce RTX 2060 koji je jedva uspeo da napravi 48 fps-a!

 

Pogledajte još: AMD najavio Ryzen 9 3950X, otključani Athlon 3000G

Nekome će se u Nvidia menadžmentu slošiti od ovih rezultata, obzirom na tvrdnju da samo njihovi najnoviji GeForce RTX modeli sa specijalizovanim Ray Tracing hardverom, mogu podržati obradu ovih naprednih svetlosnih efekata.

Kao što to ovaj benchmark potvrđuje, to jednostavno nije istina i ukoliko buduće igre budu koristile Cryengine grafički modul, biće to velika "ispala" za  Nvidia GeForce RTX karte čiji je jedan od ključnih prodajnih aduta i prednosti nad konkurentskim AMD Radeon modelima, upravo tvrdnja da samo one mogu prikazati Ray Tracing efekte.  Kao što vidite to "ne pije vodu", a ukoliko ne verujete, preuzmite i pokrenite Crytek Neon Noir test.

Iako su se na ovom testu najbolje pokazali najskuplji Nvidia RTX modeli, ovo je svakako dobra vest za gejmere.
 

Izvor: Wccftech

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama| Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Pogledajte Motorola Razr u tri nova videa

FireCuda Gaming Dock - eksterni sistem diskova za gejmere

10203
10205
10206
10207
10208
10209