Greška

Došlo je do greške.

AMD neće prestati da nudi svoje referentne RX 5700 grafičke karte

12.08.2019 17:20 | 0 Hardver
AMD neće prestati da nudi svoje referentne RX 5700 grafičke karte


AMD je potvrdio da kompanija ne prestaje da nudi svoje referentne grafiče karte iz RX 5700 serije. Scott Herkelman iz kompanije AMD je istakao da će kompanija nastaviti da obezbeđuje referentne GPU-ove za proizvođače, maloprodaju i onlajn trgovine. Referentni GPU-ovi će takođe ostati dostupni na AMD.com sajtu.

Ove informacije stižu nakon što je sajt Cowcotland objavio tvrdnju da su AMD-ove Navi referentne grafičke karte dosegle kraj podrške/ponude (End Of Life - EOL). Pomenuti sajt je i ranije imao tvrdnje koje se ne poklapaju sa orginalnim planovima kompanije AMD. Sajt je tvrdio da AMD Radeon RX 5700 XT Anniversary Edition neće biti dostupan van SAD/Kine, te da neće biti u ponudi u Evropi. AMD je i ovo negirao tako što je svoj web store proširio na više zemalja.

amd2_130.jpg


Scott Herkelman jeste potvrdio da je kompanija vršila prebacivanje svojih AIB partnera na prilagođene dizajne Navi ploča/kulera. To ipak ne znači da će prestati podrška za referentne modele. Iako će referentni modeli kompanija, kao što su ASUS, Sapphire, Gigabyte, MSI i ASRock, nestati iz maloprodaje, AMD će nastaviti da nudi referentne modele na svom sajtu i preko specifičnih prodavaca i partnera.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung predstavio Galaxy A10s sa 4000mAh baterijom i senzorom otiska prsta

Čak su i DSLR fotoaparati/kamere podložni ransomvare-u (video)

10203
10205
10206
10207
10208
10209