Greška

Došlo je do greške.

AMD EPYC je lider u cloud performansama

12.10.2021 10:01 | 0 Hardver
AMD EPYC je lider u cloud performansama


Saopštenje za javnost

Kako većina globalnih preduzeća nastavlja da ulaže u digitalnu transformaciju svojih kompanija kako bi omogućili daljinski i hibridni rad, prodaja IT infrastrukture i usluga dramatično se ubrzala. Preduzeća sada traže javne i hibridne cloud usluge za brzo povećanje IT kapaciteta.

Kako tržište hostinga nastavlja da raste, korisnici sve više gledaju kvantitativne podatke serverskih mogućnosti kako bi osigurali najbolju moguću brzinu i stabilnost za svoje poslovanje. Nezavisni provajder softverskih usluga Cloud Linux, i integratorski provajder u pohranjivanju podataka - Diaway, radili su zajedno analizu performansi AMD EPYC procesora i druge konkurentske ponude, zarad pružanja klijentima opipljivih podataka koji pokazuju sposobnost najboljih servera.

S obzirom da su podaci nedavno ažurirani od početnog testiranja, rezultati su se dugoročno pokazali korisnim za AMD. Ključni nalazi rezultata ispitivanja uključuju:

Impresivne performanse, potrošnju energije i operativne troškove druge i treće generacije AMD EPYC procesora:

  • Istraživanje Grupe veće gustoće je pokazalo da je najmoćnije procesorsko rešenje AMD EPYC 1x7643 (48 jezgara, 2,3 GHz), koje može obraditi 1258 upita u sekundi.
  • U Grupi viših frekvencija najbolji nivo performansi je omogućio AMD EPYC 2x7313 (2x16 jezgara na 3 GHz), koji može obraditi 1043 upita u sekundi.

Odlične performanse i performanse po dolaru koje isporučuju jednoprocesorski AMD serveri:

  • Kako jednoprocesorski, tako i dvoprocesorski serveri, zasnovani na drugoj generaciji EPYC procesora pokazali su bolji odnos performansi i potrošnje od ostalih testiranih konkurentskih ponuda.
  • Najnoviji procesori iz treće generacije EPYC bili su neosporni lideri u performansama u 32 i 48 jezgarnim kategorija servera, s vodećim odnosom performansi po vatu u testiranju.

S ciljem pružanja klijentima i potencijalnim klijentima Cloud Linuxa najčešćih pitanja bez odgovora (npr. Koji web server ima veću stopu performansi? Ili koji procesor je najbolje izabrati?), izvedeno testiranje, kako na hardverskoj tako i na softverskoj strani osmišljeno je da simulira opterećenja u stvarnom svetu koja su primetili CSP partneri na više web lokacija i domena. Testovi su obuhvatili različite aplikacije web servera za merenje aspekata performansi hardvera i softvera.

Izvor: AMD

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Twitter korisnici sada mogu tiho da uklone pratioce, bez blokiranja

Potvrđeno je da će Honor 50 biti prvi telefon sa GMS podrškom za nezavisni brend

10203
10205
10206
10207
10208
10209